Vágólapra másolva!
A hírek szerint a teljesítményzáradékon kívül egy Helmut Markóra vonatkozó záradék is van a háromszoros világbajnok Max Verstappen szerződésében.

Érdekes kilépési záradék van Max Verstappen szerződésében

Bár Max Verstappen szerződése a Red Bull Racing csapatával 

a 2028-as szezon végéig érvényes, így sem biztos, hogy kitölti szerződését a holland versenyző, 

aki sajtóértesülések szerint évi 50 millió font körüli összeget keres a Milton Keynes-i alakulatnál - írja a Motorsport.

Forma-1, Red Bull, Christian Horner, Jos Verstappen, Max Verstappen
Max Verstappen távozhat a Red Bulltól 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto

Azonban a csapatfőnök Christian Horner körüli balhé egyes feltételezések szerint a háromszoros világbajnok pilóta jövőjére is hatással lehet. Az elmúlt hetekben Hornert helytelen viselkedés vádjával vizsgálták, és bár a független vizsgálat tisztázta a brit szakembert, így is áll a bál az osztrák istállónál.

Előbb egy névtelen email címről szivárogtatták ki az állítólagos bizonyítékokat Horner ügyében, majd a Bahreini Nagydíj után Max édesapja, Jos Verstappen nyilatkozta azt, hogy feszült marad a helyzet a csapatnál, amíg Horner marad a csapatfőnök.

Ezen eseménysorozatot követően a RacingNews365 arról írt, hogy 

a forrásaik megerősítették, hogy nemcsak teljesítményre vonatkozó kilépési záradék szerepel Verstappen kontraktusában, hanem az is, hogy ha Marko távozik, akkor Verstappen is szabadon távozhat.