Vágólapra másolva!
Az összeomlás határán van a Red Bull. Mint ismert, nemrég Max Verstappen apja már odáig ment, hogy a fia ott is hagyhatja a csapatot, ha nem kerül pont a csapatfőnök, Christian Horner botrányának végére. Azóta olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a holland mellett dr. Helmut Marko és Adrian Newey is távozhat a csapattól.

Egyre csak fokozódik a botrány a Red Bull körül

Hiába a Bahreinben aratott magabiztos kettős győzelem, az elmúlt hetekben Christian Horner zaklatási botránya szolgáltatja a legfőbb beszédtémát a Red Bull F1-es csapatával kapcsolatban. 

A Horner-botrány miatt széteshet a red Bull 
 (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

A brit szakembert ugyan az osztrák energiaital-gyártó belső vizsgálta felmentette a vádak alól, 

múlt héten azonban terhelő bizonyítékok láttak napvilágot, ezt követően pedig nem csitul, sőt, egyre csak fokozódik a botrány a Red Bull Racing körül.

A helyzet olyannyira komollyá vált, hogy Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen szombaton egy lapinterjúban már arról beszélt, Hornernek távoznia kell az istállótól, ha ugyanis nem teszi meg, könnyen széthullhat a csapat. 

A holland mondatainak pedig igencsak komoly jelentése lehet, az F1-Insider című internetes lap ugyanis meglehetősen érdekes információk birtokába jutott: a portál tudni véli, 

Max Verstappen szerződésében van egy záradék, mely lehetővé teszi, hogy 2028 végéig szóló szerződése ellenére távozzon a Milton Keynes-i istállótól, amennyiben legfőbb bizalmasa, dr. Helmut Marko otthagyja a csapatot. Márpedig erre egyre nagyobb esély látszik, amennyiben Horner valóban marad a csapatfőnöki székben

 - írja az F1vilag.

Két táborra szakadt a Red Bull csapata

Az F1-Insider szerint egyértelműen két táborra szakadt a Red Bull csapata, és miközben Horner az energiaital-gyártó thai tulajdonosainak bizalmát élvezi, addig az osztrák kisebbségi tulajdonosok, Helmut Marko, Adrian Newey főtervező, valamint a Verstappen család úgy tűnik, egy oldalon állnak.

A lap felhívta a figyelmet a múlt szombati, bahreini díjátadóra is, ahol Marko, Newey és Jos Verstappen közösen ünnepelték a győztes világbajnokot, míg Horner jó néhány méterrel távolabb, feleségével, Geri Halliwell-lel, valamint a thai tulajdonossal együtt meglehetősen visszafogottan „veregette meg Verstappen vállát”.

Úgy hírlik, Helmut Marko lojális a Red Bullhoz, a Horner-ügyről nem is nagyon nyilatkozik, Verstappen kilépési záradékáról azonban röviden nyilatkozott az F1-Insidernek: „Ami engem illet, nem állok Max útjába”.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger mindeközben úgy látja, egyértelmű a képlet: ha Horner marad, mindenki más távozik: 

Most úgy tűnik, hogy Horner marad a Red Bullnál, Helmut Marko és Adrian Newey otthagyja a csapatot, Max Verstappen pedig a Mercedeshez távozik

 — mondta Berger az F1-Insider című lapnak.

És bár vad forgatókönyvnek tűnik, egyre nagyobb esély mutatkozik arra, hogy Max Verstappen valóban Lewis Hamilton utódja lehet a Mercedesnél.