Vágólapra másolva!
Válint Bence 2024-ben már teljes idényt készül teljesíteni a nagy presztízsű Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe sorozatban. A Ferrari Bduapest-Rossocorsa csapat színeiben versenyző fiatal tehetség egyáltalán nem csinál titkot belőle, hogy milyen komoly céljai vannak a versenypályán.

A 19 éves versenyző tavaly már megmérettette magát a szériában. Akkor bravúros versenyzéssel, mindössze öt versenyen indulva az összesen hét versenyből álló sorozat élmezőnyében, az előkelő harmadik helyet zárta a szezont. Az idei szezonnyitót a Ferrari Budapest Showroomban tartották, ahol Válint Bence új autóját is bemutatták az érdeklődőknek.

A Ferrari 296 Challenge kódjelű autó már nem ismeretlen a fiatal magyar pilóta számára, hiszen tavaly az elsők között tesztelhette a legendás mugellói versenypályán.
 

Hatalmas büszkeséggel töltött el, hogy meghívtak azon kevesek közé, akik közvetlenül a bemutató után tesztelhették az autót, hiszen a csapatok és a versenyzők többsége március előtt nem ülhetett be ebbe a csodálatos versenygépbe

 - mondta erről.

A világ egyik legexkluzívabbnak tartott márkakupa-sorozata – amelyben többek között korábbi Forma-1-es versenyzők is indulnak – idén hét fordulóból áll majd, és nem kell messzire utazniuk azoknak, akik munka közben megnéznék Válint Bencét. 

A mugellói nyitó hétvége után május 30. és június 2. között ugyanis Európa legújabb versenypályájára, a Balatonfőkajár mellett található Balaton Park Circuitra látogat a mezőny.

 De lesz verseny spanyol, portugál, francia és német helyszínen is, míg az utolsó futamot Imolában rendezik majd.

Válint Bence, Ferrari,
Válint Bence és idei autója, a csodaszép Ferrari 296 Challenge
Fotó: Ferrari Budapest / Petr Michalek

A sajtótájékoztatón Erdős Gábor, a Ferrari Budapest marketing menedzsere elmondta, a versenysorozatban kizárólag hivatalos Ferrari kereskedés indíthat csapatot, ők 2007 óta vesznek részt a szériában, a mostani idényben pedig a nagy hagyományokkal rendelkező Rossocorsa olasz istállóval közösen működtetik az alakulatot. Az eseményen részt vett Vitantonio Liuzzi korábbi Forma-1-es versenyző is, aki szintén segíteni fogja Válint Bence versenyzését. "

Nagyon szoros lesz a küzdelem a bajnokságban, de ismerve Bence kvalitásait és tudását, ő is az egyike lesz azoknak, akik jó eséllyel szállnak harcba a végső győzelemért

 - idézi a Ripost cikke a 43 éves olasz ex-versenyzőt.

A Ferrari 296 Challenge versenyautóban V6-os, 700 lóerő leadására képes Ferrari-motor dolgozik, az autó súlya pedig mindössze 1330 kilogramm.