Vágólapra másolva!
A Forma-1-es világbajnokság jogtulajdonosa, a Liberty Media megvásárolta a Dorna nevű céget, amely a gyorsaságimotoros-vb kizárólagos kereskedelmi jogainak tulajdonosa.

A Liberty Media hétfői közleményéből kiderül, hogy 4,2 milliárd dollárt fizettek a 86 százalékos tulajdonrészért, így a MotoGP eddigi vezetősége 14 százalékos részesedést tart meg. Az MTI kiemelte, hogy a Dorna továbbra is független vállalat lesz, melynek vezérigazgatója Carmelo Ezpeleta marad, ahogy a madridi székhelye sem változik.

F1 Grand Prix Of Canada
Greg Maffei, a Forma-1-et is birtokló Liberty Media elnöke
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

"Nagyon örülünk, hogy a MotoGP megszerzésével bővíthetjük a portfóliónkat a sport- és a szórakoztatóiparban. 

Az üzlet hatalmas lehetőség a fejlődésre, mert azt szeretnénk, ha a sportág növekedne a szurkolók, a csapatok, a kereskedelmi partnerek és a részvényesek számára is

 - fogalmazott Greg Maffei, a Liberty Media elnöke.

Az átvétel várhatóan év végére fejeződik be, de a tranzakciót még több versenyhatóságnak jóvá kell hagynia. Ezt követően a Liberty Media az autó- és motorsport két legfontosabb sorozatának tulajdonosa lesz.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.