Vágólapra másolva!
Fernando Alonso elmondta, ha úgy érzi, már nem tud csúcsteljesítményt nyújtani a Forma–1-ben, akkor inkább befejezi a pályafutását.

A 42 éves Fernando Alonso úgy döntött, pályafutása végéig az Aston Martin versenyzője marad, ugyanis hosszú távra szóló szerződést kötött a brit istállóval, így két évig még biztosan versenyez majd. Adódik a kérdés, 45 vesen képes lesz-e még csúcsformában versenyezni a világbajnok pilóta.

Fernando Alonso még mindig élvezi a versenyzést
Fotó: NELSON ALMEIDA / AFP

„Így igaz, 45 vagy annál is idősebb leszek. Ha egy nap úgy érzem majd, hogy nem vagyok motivált, nem vagyok jó formában vagy nem vagyok gyors… Szerintem nagyon őszinte a kapcsolatom az Astonnal. Én leszek az első, aki felemeli a kezét és azt mondja: »Tudjátok, talán itt-ott már nem vagyok annyira jó«, és akkor majd kitaláljuk, mi legyen. „Nem hiszem azonban, hogy ez el fog jönni a következő pár évben. Ahogy Japánban is mondtam, életem egyik legjobb versenye most volt öt nappal ezelőtt, szóval jól érzem magam. Nem látok problémákat. Lewis pedig jövő januárban lesz 40, szóval így nem én leszek az egyetlen 40 pluszos, akiről beszélni fogtok!” - idézte Alonsót a Motorsport.

„A Forma–1 nyilván felemészti az összes idődet és energiádat, az életben lényegében mindent fel kell adnod, hogy folytathasd a versenyzést. Szükségem volt pár hétre vagy pár futamra ahhoz, hogy igazán átgondoljam a helyzetem, hogy készen állok-e az újabb elköteleződésre. Nem a versenyzés volt a döntő, hanem az utazások. 

Megnézve a naptárat, féltem egy kicsit, hogy ez már túl sok lesz nekem. Már a szezon előtt sok a munka, hiszen ott vannak a fotózások, forgatások, az autóbemutató. Ezek mind sokat kivesznek a pilótákból, belőlem pedig különösen a karrierem ezen pontján.

Szóval úgy voltam vele, hogy hadd menjek át ezen a kemény időszakon az év elején. „Végül úgy éreztem, hogy túlságosan is szeretem a versenyzést ahhoz, hogy megálljak. A hozott áldozatok pedig kisebbek, mint a vezetés okozta öröm és a vezetés iránti szenvedélyem. Forma–1-et lélegzem, ezért élek, ezért edzem, és azért eszem, hogy fitt legyek a Forma–1-re. És egyelőre nem éreztem úgy, hogy változtatnom kéne ezen. Nagyszerű az életmódom. Szeretem, amit csinálok, szóval nem lennék boldog, ha otthonról kéne néznem az F1-et, mert továbbra is úgy érzem, hogy itt a helyem” – zárta gondolatát Alonso.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.