Vágólapra másolva!
Kedden először vezethetett Forma-1-es járművet az autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott Andrea Kimi Antonelli, akiről Lewis Hamilton utódjaként beszélnek. Antonelli a Mercedes 2021-es autóját vezethette Spielbergben, részben havas pályán.

A mindössze 17 éves Andrea Kimi Antonelli volt olasz és német Forma-4-es bajnok, tavaly pedig megnyerte a Formula Regionális Európa-bajnokságot is. A Mercedes már 2019-ben felvette a juniorprogramjába, és Lewis Hamilton év végi távozása következtében hamarosan a Forma-1-es csapatba is bekerülhet – ott van Toto Wolff csapatfőnök jelöltjei között is. Wolff nemrég elmondta, Antonelli igenis komoly jelölt, és azért sem sietnek a döntéshozatallal (Hamilton utódjának kiválasztásában), mert az olasz tehetséggel tudnak számolni már akár 2025-ben is, elvégre az F1-hez szükséges szuperlicenccel már rendelkezik.

Andrea Kimi Antonelli, Mercedes, Forma-1
Andrea Kimi Antonelli lehet Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Andrea Kimi Antonelli idén az F3-at kihagyva máris debütált az első számú betétsorozatnak számító Forma–2-ben, ahol a Prema Racingnél versenyez, és az első három versenyhétvégén 24 pontot szerzett. Április elején kiderült, hogy 

a 17 éves pilóta számára még e hónap közepén sor kerül az első Forma-1-es tesztjére, méghozzá április 16-17-én, az ausztriai Red Bull Ringen, a Mercedes 2021-ben használt W12-es autójával 

– ez a nap pedig kedden el is érkezett.

Az olasz formu1a.uno szakírója, Piergiuseppe Donadoni arról számolt be, hogy szeszélyes, csapadékos időjárásban, 

szörnyű körülmények közepette került sor Antonelli első F1-es tesztjére, egy ideig még a hó is szállingózott a spielbergi pályán, amit fehérre festett a csapadék.

Még két áprilisi napon tesztelheti a Mercedest Andrea Kimi Antonelli

Az F2 mezőnye legközelebb csak májusban, Imolában versenyez újra, így Antonellinek áprilisban lehetősége van arra, hogy jobban megismerje az F1-es járműveket. Sajtóhírek szerint az olasz tehetségnek a Mercedes szerdát követően még április 30-án, éppen Imolában is ad lehetőséget egy újabb magántesztre.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek