Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Lewis Hamilton utódjának kikiáltott Andrea Kimi Antonelli két helyszínen is tesztelheti a Mercedes korábbi Forma–1-es autóját április hónapban.

A mindössze 17 éves, olasz Andrea Kimi Antonelli volt olasz és német Forma–4-es bajnok, tavaly pedig megnyerte a Formula Regionális Európa-bajnokságot is. A Mercedes már 2019-ben felvette a juniorprogramjába, és Lewis Hamilton év végi távozása következtében hamarosan a Forma–1-es csapatba is bekerülhet – ott van Toto Wolff csapatfőnök jelöltjei között is. Az F1-hez szükséges szuperlicenccel már rendelkező Antonelli idén az F3-at kihagyva máris debütált az első számú betétsorozatnak számító Forma–2-ben, ahol a Prema Racingnél versenyez 2024-ben (Oliver Bearman csapattársaként), és az első három versenyhétvégén 24 pontot szerzett.

Andrea Kimi Antonelli, Mercedes, Forma-1
Andrea Kimi Antonelli lehet Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Antonelli két helyszínen is tesztelhet áprilisban

A Motorsport értesülései szerint Antonelli számára 

még ebben a hónapban sor kerül az első Forma-1-es tesztjére, méghozzá április 16-17-én, az ausztriai Red Bull Ringen, a Mercedes korábban használt autójával. 

Az F2 mezőnye legközelebb csak májusban, Imolában versenyez újra, így Antonellinek lehetősége van arra, hogy jobban megismerje az F1-es járműveket. A RacingNews365 arról írt, hogy az olasz tehetségnek a Mercedes április 30-án, éppen Imolában is ad lehetőséget egy újabb magántesztre, így akkor is vezetheti majd az Ezüstnyilak korábbi autóverzióját.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek