Vágólapra másolva!
A Forma-1 az elmúlt években egészen jó üzletté vált, nem csoda, hogy annyira be akar mindenki szállni. Nem meglepő, hogy számos F1-es kötődésű nevet is tartalmaz a Forbes gazdagokat listázó 2024-es kiadványa, egy kivétellel mindenki gazdagodott.

Mark Mateschitz mindent visz

Mark Mateschitz, Red Bull
Mark Mateschitznek elképesztő vagyona van 
Fotó: X

A gazdagokat listázó összeállításban több F1-es kötődésű névvel is találkozni. Közülük a leggazdagabb a Red Bull-birodalom 49 százalékos tulajdonosa, Mark Mateschitz, aki apjától örökölt szinte mindent - írja a Vezess. 

A lap hozzáteszi, 

a világon is a 31. leggazdagabb 39,6 milliárd dolláros vagyonával. Tavalyhoz képest 4,9 milliárddal sikerült gyarapítania vagyonát, tehát nem volt rossz éve az üzletembernek.

Az F1-es kötődésű emberek között a Ferrari-alapító Enzo fiát, a márka elnökségi tagját, 

Piero Ferrarit tekinthetjük ezüstérmesnek 8,6 milliárd dollárjával, míg a harmadik helyen az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll állomásozik 3,9 milliárd dollárral. 

A pilótaapuka mögött „egy hajszállal” lemaradva találjuk John Elkann Ferrari-vezért, az ő vagyona 900 millió dollárral 2,6 milliárdra nőtt.

Az F1-es szereplők közül az egyedüli vesztes Bernie Ecclestone volt. A brit üzletember vagyona így is 2,6 milliárd dollár, de azért fájhatott a sportág egykori urának, amikor tavaly adócsalás miatt elítélték, és ki kellett csengetnie 653 millió fontot.

A milliárdosok közé tavaly lépett be Toto Wolff. A Mercedes csapatfőnöke egy év alatt igencsak megszedte magát, az idei rangsorban már 1,6 milliárd dollár szerepel a neve mellett.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.