Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének kifogástalan teljesítményét, győzelmét és fölényét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj után, de megemlítette a másodikként célba érő Lando Norrisnak, a McLaren brit pilótájának kiváló produkcióját is.

Az MTI szedte egy csokorba a nemzetközi sajtóvisszhangokat a Kínai Nagydíjról.

(SP)CHINA-SHANGHAI-F1-GRAND PRIX-RACE (CN), Max Verstappen, Red Bull
Max Verstappen legyőzhetetlen 
Fotó: Xinhua via AFP / Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved

Hollandia:
   AD:
"Max Verstappen Kínát is kipipálhatja a listán. A Forma-1 öt évig nem járt Sanghajban, de a visszatéréskor a holland címvédő megmutatta, ki lett az uralkodó az autósport elitkategóriájában az elmúlt öt év során. Verstappen tökéletes hétvégét zárt annak ellenére, hogy kissé gyengén kezdett a sprintkvalifikáción elért negyedik hellyel."
   De Telegraaf:
"Max Verstappen Sanghajban is csúcsformát és kiváló teljesítményt mutatott. Erős szombat után - melynek során megnyerte a sprintfutamot és pole pozíciót szerzett - vasárnap kihívó nélkül maradt."

Nagy-Britannia:
   Telegraph:
"Verstappen két biztonsági autós fázist is sértetlenül túlélt, aztán az elmúlt 49 futamból a 38. nyerte meg, és feltartóztathatatlanul menetel sorozatban negyedik vb-címe felé."
   Mirror:
"Lando Norris megmutatta, mire képes és megakadályozta az újabb kettős Red Bull-sikert Sanghajban. Max Verstappen győzelmi szériájával ugyanakkor ő sem tudott mit kezdeni. A holland címvédő végig irányított a Kínai Nagydíjon és kényelmesen diadalmaskodott."
   Guardian:
"Verstappen győzelme valójában egy pillanatig sem forgott veszélyben Sanghajban, ahova 2019 után tért vissza a Forma-1. Tökéletes módon irányított a két biztonsági autós fázis ellenére, és öt forduló után már 25 ponttal vezet az összetettben csapattársa, Sergio Pérez előtt."
   Daily Mail:
"Nagyon úgy tűnik, hogy senki nem tudja megakadályozni Verstappent a negyedik vb-címének megszerzésében."

Svájc:
   Blick:
"Max Verstappen az első másodperctől kezdve uralta a show-t."

Ausztria:
   Salzburger Nachrichten:
"A Forma-1 idei első sprintfutamos hétvégéje nem tartogatott nagy meglepetést. A címvédő Max Verstappen a naptárba öt év után visszatérő sanhgaji pályán is fölényben volt, és szombaton a sprintfutamot, vasárnap pedig a Kínai Nagydíjat is könnyedén nyerte meg."

Franciaország:
   Le Parisien:
"Az ember már nem tudja pontosan, hogy untatja, vagy lenyűgözi Max Verstappen fölénye. A Kínai Nagydíjat is ez a kettős érzés jellemezte, a címvédő egy nappal a sprintfutamon aratott sikere után az idénybeli negyedik és pályafutása 58. győzelmét aratta Sanghajban."

Spanyolország:
   Mundo Deportivo:
"Verstappennek nincs ellenfele. A holland címvédő a rajttól a célig már-már sértő fölényben volt minden riválisával szemben a sanghaji futamon."
   Sport:
"Max Verstappen verhetetlennek tűnik, és bár 19 futam még hátra van a szezonból, jelenleg senki nem kételkedik abban, hogy az év végén négyszeres világbajnok lesz."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.