Vágólapra másolva!
Fernando Alonso rajongói a legelvetemültebb módszerekkel is támadták azt a korábbi F1-es pilótát, Johnny Herbertet, aki a spanyol ausztráliai büntetésének megítélésében is részt vett.

Nagyon nem volt kibékülve Fernando Alonso azzal, hogy a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon megbüntették őt, miután George Russellt féktesztelte a futam utolsó köreiben. A Mercedes-pilóta balesetével járó eset miatt 20 másodperces időbüntetéssel és három büntetőponttal szankcionálták az Aston Martin spanyolját.

Johnny Herbert
Johnny Herbertet halálosan megfenyegették 
Fotó: AFP / AFP

"Ömlöttek rám a halálos fenyegetések a közösségi médiában"

A Vezess beszámolója szerint a melbourne-i hétvégén dolgozó stewardok között ott volt Johnny Herbert is, akinek finoman szólva sem felhőtlen a viszonya Alonsóval. A kétszeres világbajnok legelvetemültebb rajongóinak ez kiváló táptalaj volt ahhoz, hogy halálos fenyegetésekkel találják meg a háromszoros nagydíjgyőztest.

„Szörnyű volt a visszhangja a melbourne-i versenynek. Ömlöttek rám a halálos fenyegetések a közösségi médiában. Szerencsés vagyok, hogy bírom ezeket, de szánalmasnak tartom, hogy kipécéztek engem” – fogalmazott az exversenyző, aki az elmúlt években még tévés szakértőként tevékenykedett.

Herbert szerint épp utóbbi tevékenysége volt az, ami mindent elindított. Kapcsolata Alonsóval tényleg nem felhőtlen, ugyanis sikerült összekapniuk élő adásban is annak idején. Alonso még a gyengécske McLaren versenyzője volt, amikor Herbert szakértőként egyszer felvetette, hogy a spanyolnak távoznia kell.

Erről tudomást szerzett a versenyző is, és az első adandó alkalommal élő adásban olvasott be Herbertnek. „Kommentátor lettél, mert nem lettél világbajnok” – fogalmazott Alonso a 2016-os bahreini hétvégén.

Herbert egykori pályafutása egyébként tele van érdekességekkel, elég csak azt említeni,  amikor 1988-ban majdnem megnyerte a Formula 3000-es bajnokságot, de a Brands Hatch-ben súlyos lábsérülést szenvedett. A baleset éppen aznap történt, amikor Formula–1-es szerződést írt alá a Benettonnal. Majd gyorsan felgyógyult, és a Formula–1-es bemutatkozásán, a brazil nagydíjon nagy meglepetésre negyedik lett, Alain Prost mögött. 1999-ben került a Stewarthoz, ahol a Nürburgringen rendezett Európai Nagydíjon megszerezte a csapat első (és egyetlen), valamint saját maga utolsó győzelmét. 2000-ben a Jaguar versenyzőjeként fejezte be Formula-1-es pályafutását.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.