Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Carlos Sainz a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2025-ös érkezése miatt mindenképpen távozik az olasz istállótól. A hírek szerint a spanyol versenyző annál a Williamsnél folytathatja, amely ebben az idényben még pontot sem szerzett az F1-ben.

Carlos Sainz biztosan távozik a szezon végén a Ferraritól, ugyanis Lewis Hamiton 2025-től a Scuderiánál folytatja pályafutását, és korábban már az is eldőlt, hogy a hétszeres világbajnok brit pilóta csapattársa Charles Leclerc lesz. A spanyol versenyző az összes opciót igyekszik számításba venni, mielőtt döntést hozna arról, melyik csapathoz igazoljon, bár úgy tűnik, egyre szűkülnek a lehetőségei. A Red Bullnál Sergio Pérez, a Mercedesnél pedig a hatalmas tehetségnek tartott 17 éves Kimi Antonelli miatt záródhat be az ajtó 2025-re, az Audi pedig mihamarabb szeretne dűlőre jutni a jövő évi pilótapárosát illetően.

F1 Miami Grand Prix 2024 Qualifying
Egyelőre nem valószínű, hogy Sainz Verstappen csapattársa lesz a Red Bullnál
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Carlos Sainz a Williamsnél?

A formula.hu értesülései szerint Sainz számára az F1 idei szezonjában még pont nélkül álló Williams csapata is jó választás lehet, és a felek között állítólag már előrehaladt állapotban tart az egyeztetés. Sainz és a Williams összekapcsolása nem teljesen új keletű: a spanyolt Grove-ban látták feltűnni, miután a Ferrari bejelentette Lewis Hamilton leigazolását. 

A hírek szerint a Mercedes nagyszerűen halad 2026-os motorprojektjével az ellenfelekhez képest, ezért a Sainz a német gyártó valamelyik partnercsapatát preferálja,

ebből persze arra is lehet következtetni, hogy nem egyetlen évre menne a nagy múltú istállóhoz. A Williams azonban az utóbbi években nem tudja felvenni a versenyt az élmezőnnyel, így a 29 éves pilótának nem lenne túl sok esélye harcba szállni a vb-címért a brit csapattal.

A 2024-es Forma-1-es szezon a hétvégén, május 24. és 26. között a Monacói Nagydíjjal folytatódik. Hét versenyhétvége után az imolai futamot is megnyerő Max Verstappen 161 ponttal vezeti az összetettet a 113 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 107 pontos Sergio Pérez áll, mögötte Lando Norris 101, Carlos Sainz pedig 93 ponttal rendelkezik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről