Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia
Vágólapra másolva!
Ahogyan azt előre jelezték, nem múlt el botrány nélkül Gelsenkirchenben a szerb és az angol szurkolók "melegítése" a két csapat esti meccse előtt.

Ezek az események zajlanak Gelsenkirchenben.

A két csapat szurkolótábora már napok óta üzengetett egymásnak. Szerbiából több tízezer szurkoló és huligán érkezett meg a német iparvárosba, de Angliából is rengetegen utaztak át a mérkőzésre.

Anglia–Szerbia, AngliaSzerbia, Serbia v England: Group C - UEFA EURO 2024
Vérző fejű angol szurkolót visznek el a rendőrök Gelsenkirchenben
Fotó: Getty Images / Getty Images/bestof

Az első összecsapások vasárnap délután 15.30-kor robbantak ki egy helyi bár előtt. Egy férfi, aki állítólag Birminghamből érkezett, súlyos sebeket szenvedett a fején, amikor a rendőrök elkapták, de nem volt hajlandó megadni a nevét a helyszínen lévő rendőröknek.

A jelentések szerint albán szurkolók provokálták a szerbeket, majd ebbe a verekedésbe kapcsolódtak be az angolok. Egy angol szurkolót vérző arccal vezettek el, többeket megbilincseltek.

Az albán csapat még szombaton este játszott Olaszország ellen Dortmundban. Dortmund és Gelsenkirchen nincs messze egymástól, a két város mindössze 34 km-re fekszik egymástól. Ezért lehetséges az, hogy albán szurkolók tartózkodnak ott.

Egy szemtanú beszámolója szerint a verekedés a "semmiből" robbant ki. Egy angol szurkolói csoport rohant be egy bárba, ahol a szerbek iszogattak.

Korábban a két ország (Szerba és Anglia) futballszövetsége közös nyilatkozatot adott ki, amelyben felhívták a figyelmet a sportszerű szurkolás fontosságára. Ugyanakkor a szerbiai futballszurkolók között olyan huligánok is vannak, akik korábban erőszakos cselekedetek miatt börtönben ültek. Igaz, az angol drukkerek sem mind angyalok. 

Közben Gelsenkirchen más pontjairól is tömegverekedésről érkeznek videók. A Szerbia-Anglia találkozó 21.00-kor kezdődik, gyaníthatóan addig nehéz percek várnak még a városra.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről