Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton teljesítette a leggyorsabb kört. A nyitó gyakorlás a megszokottnál jóval eseménydúsabb volt a későbbre jósolt esőzés miatt, és végül a (bár nem jelentős) csapadék meg is érkezett Monte-Carlóba az edzés leintéséig. A hajrában az addig kiválóan teljesítő Charles Leclerc áthajtott Csou Kuan-jü falnak ütköző autójának törmelékein, amely miatt egyrészt megszakították a szabadedzést, másrészt a Ferrarinál aggódni kezdtek a kocsi sérülése miatt.

A Forma-1-es mezőnye 70. alkalommal látogatott el a legendás monte-carlói pályára. A 2024-es F1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén hamar a pályára hajtott a mezőny, négy perc elteltével már mindenki kigurult a bokszutcából egyrészt a gyakorlás érdekében, másrészt az etap végére jósolt esőzés miatt. Oscar Piastri és Max Verstappen kivételével mindenki kemény keverékű abroncsokon kezdte a körözést Monaco szűk utcáin, így aztán nem volt váratlan, hogy a Red Bull holland világbajnoka futott először 1:14-en belüli köridőt. A szabadedzés elején Pierre Gaslynak, Valtteri Bottasnak és a Haasoknak akadtak problémái, de ezektől (és egy-két falérintéstől) eltekintve baleset nélkül zajlott le a gyakorlás.

Forma-1, F1, Monacói Nagydíj, 2024, Charles Leclerc
A Ferrari Forma-1-es pilótájának, Charles Leclerc-nek szurkolhatott a hazai közönség az F1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Lewis Hamilton nyerte az F1-es Monacói Nagydíj félbeszakított első szabadedzését

Bő fél óra után a Ferrarik álltak az élen, amikor az első lágy abroncsok is megjelentek az autókon, és még gyorsabb köröket teljesítettek a pilóták. Negyedórával a vége előtt Lewis Hamilton állt az élen, amikor Csou Kuan-jü az egyes kanyar kijáratánál a falnak ütközött úgy, hogy a kínai pilóta tovább tudott hajtani, de a pályára került törmelékek miatt néhány percre piros zászlóval mégis félbeszakították az edzést. 

Charles Leclerc így is pórul járt, ugyanis szerencsétlenül pont áthajtott egy nagyobb darabon, így a Ferrarinál attól tartottak, hogy megsérült a monacói versenyző autója.

Tíz perccel a vége előtt folytatódhatott a gyakorlás, és ekkor kezdett el szemerkélni az eső a pálya néhány pontján, de jelentősen már nem befolyásolta a csapadék a gyakorlást, igaz, javítások sem igazán születtek. A két Ferrari és a két Red Bull végül nem is próbálkozott lágy keverékű abroncsokkal, és az állás sem változott már, így Hamilton zárta az élen az első szabadedzést.

Az F1 Monacói Nagydíjának hétvégéje pénteken 17 órától a második szabadedzéssel folytatódik. Szombaton 12:30-tól a harmadik szabadedzést, 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 78 körös futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről