Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Max Verstappen és a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso a Forma-1-ben még sosem voltak csapattársak. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint ez nem véletlen, az osztrák szakember pedig azon a véleményen van, hogy a két sztárpilóta már nem is fog egymás oldalán harcba szállni a győzelemért.

Sokak szerint a tavalyi Forma-1-es idény két legjobban teljesítő versenyzője Max Verstappen és Fernando Alonso volt. Utóbbi visszatette a térképre az Aston Martint, előbbi pedig rekordot rekordra halmozott és megszerezte a harmadik világbajnoki címét. 

F1 Grand Prix Of Monaco 2024 Previews
A Red Bull tárgyalt Alonsóval
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A Red Bull tárgyalt Alonsóval

Korábban felröppentek olyan pletykák, miszerint a kétszeres spanyol vb-győztes válthatja 2025-től Sergio Pérezt a Red Bullnál, ám hiába tűnt úgy hogy Alonso nyitott lenne a váltásra, végül áprilisban 2026-ig meghosszabbította szerződését a silverstone-i csapattal, ami azt jelenti, hogy a tavaly nyolcszor is dobogóra álló versenyző 45 éves koránál is tovább vezet majd a Formula–1-ben. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko pedig elárulta, hogy szerinte soha nem fog bekövetkezni az, amire a szurkolók vágynak, vagyis hogy Fernando Alonso és Max Verstappen csapattársak legyenek a Forma–1-ben.

Nos, voltak tárgyalások, de ahogy korábban már említettem, Max számára nagyon fontos a harmonikus munkakörnyezet, és úgy gondolom, hogy Alonso érkezésével erre nem lett volna esély

 – mondta Marko a Formel1.de-nek.

Ellentétes személyiségek

Ugyan Verstappen és Alonso kölcsönösen tiszteli egymást, és korábban többször is beszéltek arról, hogy örömmel dolgoznának együtt, illetve hogy sok közös vonásuk van, ami miatt szimpatizálnak egymással, Marko mégis úgy véli, hogy a holland és a 43 éves spanyol versenyző személyisége túlságosan különböző ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudjanak együtt dolgozni.

Max Verstappen, Fernando Alonso
A háromszoros világbajnok Max Verstappen és a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso a Forma-1-ben még sosem voltak csapattársak
Fotó: AFP

Szerintem nagyon nehéz lenne, ha egy csapatban versenyeznének. Alonso lenne az idősebb, Max a fiatalabb világbajnok, de a generációs különbségek kiütköznének.

 Nem hinném, hogy Alonso szokott volna szimulátoron versenyezni, vagy hogy beülne a szimulátorba egy repülőgépen közvetlenül a futam után. Tehát két ellentétes személyiségről van szó, mindketten nagyon jó pilóták, de egyben ég és föld a különbség a két ember között. Ami pedig azt illeti, hogy ki a gyorsabb...nos, egyikük sem finomkodik, márpedig ezt nagyon-nagyon nehéz lenne egy csapatnak pozitív irányba terelni" – fogalmazott az osztrák szakember azzal kapcsolatban, hogy mért nem jöhetett szóba Alonso szerződtetése.

A szakember emellett azt is megerősítette, hogy Alonso nem először került kapcsolatba a Red Bull-lal, korábban azonban volt, hogy a spanyol utasította vissza őket, mert akkor még nem számítottak sikeres csapatnak. „A Red Bull Racing korai éveiben beszéltünk Alonsóval. Nem hinném, hogy gondolta volna, hogy képesek vagyunk olyan autóval előállni, amivel világbajnokságokat lehet nyerni. Szóval nem jött össze" – mondta az Alonso ferraris éveit megelőző kapcsolatfelvételükre utalva. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről