Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A hétvégi Monacói Nagydíj előtt a Mercedes Forma-1-s csapatának brit pilótája, George Russell akaratlanul is leleplezte Charles Leclerc-t, akiről elmondása szerint van egy korábbi felvétel a telefonjában, amelyen a Ferrari versenyzője Harry Potternek van beöltözve.

A Forma-1 mezőnye Franciaországba látogatott, ugyanis a hétvégén rendezik a Monacói Nagydíjat. Azonban a héten nem csupán a hercegségbeli futam az egyetlen nagy esemény Franciországban, ugyanis a világ legnagyobb filmes találkozójának, a Cannes-i Filmfesztiválnak a hete van. Ennek apropóján a Monacói Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a pilótákat - Esteban Ocon, Juki Cunoda, George Russell, Max Verstappen, Alexander Albon, Charles Leclerc – többek között arról kérdezték, hogy mi a kedvenc filmjük.

forma-1
Kiderült, melyek a Forma-1-es pilóták kedvenc filmjei
Fotó: AFP

Ocon a brazil Car Magazine tudósítójának kérdésére elárulta, hogy a Batman trilógia harmadik része, vagyis a The Dark Knight Rises (magyar címe: A sötét lovag – Felemelkedés) a kedvence, Cunoda alighanem senkit sem lepett meg azzal, hogy bevallotta, hatalmas Jason Statham rajongó, és a kedve filmje a Szállítót. Russell egy régi emléket idézett fel: „Mindig eszembe jut, hogy gyerekkoromban néztem a James Bond Casino Royale-t, szóval mindig is az volt az első számú filmem.” A háromszoros világbajnok Max Verstappen a Wall street farkasát és a Másnaposokat jelölte meg favoritként, míg Albon a Grand Budapest Hotel című filmet.

Leclerc hatalmas Harry Potter-rajongó

Majd következett Charles Leclerc, aki bevallotta, hogy gyerekkora óta Harry Potter rajongó, ez pedig egy mókás párbeszédet indított be a pilóták között.

"A Másnaposok király, de igazából nekem a Harry Potter volt a kedvencem, gyerekként, és azóta is az egyik kedvenc filmem. Ó igen, nagy rajongó, hatalmas rajongó vagyok! Amikor 10 éves voltam, már kívülről tudtam a film szövegét. Mindenki azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint Harry Potter" - kezdte a monacói pilóta. 

Alexander Albon erre megállapította, hogy szemüvegben még ma is hasonlítana a varázslótanonc filmkarakterhez.

Russell ekkor ragadta meg az alkalmat, hogy bekapcsolódjon a beszélgetésbe, és a Mercedes pilótája elárulta, hogy bizonyítéka is van még azokból az időkből, amikor még egyaránt az európai gokartpályákon versenyeztek. „Nekem van egy videóm Charlesról...Az egyik legelső videó, amit a telefonomon tárolok, 2012-ben készült. Még hosszú hajjal látható rajta. Talán emlékszel, Ortonában lehettünk, az olasz WSK-n" – mondta Russell, amire óvakodva jött a válasz a Ferrari pilótájától: "Igen, de egy kicsit tartok attól, hogy most mi fog következni...".

A lábaid közé tetted a söprűnyelet, és úgy csináltál, mint egy varázsló”

 - felelte a Mercedes versenyzője, aki a sajtótájékoztatón félénken még a tömeg felé is fordította a telefonját, igazolva, hogy a felvétel valóban létezik.

Bár a monacói pilóta viccesen megjegyezte, hogy Russell inkább tartsa meg magának a kompromittáló felvételt, Verstappen, sőt a Mercedes azonban kifejezte igényét, hogy látni szeretné a videót.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről