Andretti a legnagyobb Forma-1-es riválisoktól csábított el kulcsembereket

2023 Hankook London E-Prix Round 16 E-Prix ExCel Arena London Cars Motor Sport Electric Circuit Motor Racing Horizontal panoramic RACE
AzAndretti Autosportnál már gőzerővel készülnek az F1-es szereplésre
Vágólapra másolva!
Michael Andretti Forma-1-es projektje még mindig nem zárult le, mivel arra vár, hogy megtudja, elfogadják-e az ajánlatát, de az kiderült, hogy máris számos munkatársat elcsábítottak a rivális Forma-1-es csapatoktól.

Michael Andretti Forma-1-es projektje során olyan jelenlegi csapatoktól csábított el munkatársakat, mint a Red Bull és a Mercedes. Andretti tavaly sikeresen átment az FIA értékelésének első szakaszán, és most a kereskedelmi jogok birtokosáról folytat tárgyalásokat.

AzAndretti Autosportnál már gőzerővel készülnek az F1-es szereplésre Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A Formula One Management (FOM) azonban vonakodik a rajtrács bővítésével kapcsolatba, és a jelenlegi csapatok közül néhányan aggodalmuknak fejezték ki egy 11. csapat felvételével kapcsolatban, mivel attól tartanak, hogy az év végi bevételeik így csökkennének.

Az Andretti Global technikai igazgatója, Nick Chester a The Athleticnek nyilatkozva elismerte, hogy meglepődött azon, hogy az emberek mennyire vonzódnak a projektben való részvételhez.

Mindannyian új kihívást akartak. Ez valódi lehetőség a részlegek alakítására, ami nagyon vonzó" – mondta Nick Chester, aki elárulta azt is, hogy az Andretti annak ellenére folytatja a Forma-1-es autójának fejlesztését, hogy nincs garancia arra, hogy a rajtrácsra kerül a közeljövőben.

Ennek azonban az egyik előnye, hogy a csapatot nem korlátozza a költségvetési plafon, így az Andretti komoly összegeket fektethet be a gyártásba anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy megszegi a szabályokat.

Michael Andretti csapatát sokan nem látnák szívesen a Forma-1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

Az Andretti Autosport tavaly januárban beadta a szükséges dokumentumokat, hogy 2026-ban rajthoz állhasson a sorozatban. A korábbi kiváló autóversenyző, az F1-ben is megfordult, de legnagyobb sikereit az IndyCarban arató Michael Andretti tulajdonában lévő csapat több versenysorozatban is képviselteti magát, és évek óta próbál helyet szerezni az F1-ben.