Vágólapra másolva!
A McLaren Forma-1-es csapatának fiatal versenyzője, Lando Norris hisz benne, ő és csapata is képes lesz arra, hogy a világbajnoki címért harcoljanak a jövőben.

Lando Norris vb-t akar nyerni

A klasszis versenyző nemrégiben hosszabbította meg szerződését a patinás istállóval, így még jó darabig a McLaren versenyzője lesz az F1-ben.

Lando Norris nagyon bizakodó Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Norris a bejelentést követően arról beszélt, szerinte a következő két évben inkább

a futamgyőzelmeket kell célul kitűzniük, bajnoki címben leghamarabb 2026-ban gondolkodhatnak

- írja az F1vilag.

Norrisnak nincs kétsége afelől, hogy képesek lesznek a trófeáért harcolni a jövőben.

— mondta a brit tehetség a McLaren bajnoki ambícióiról. „Hogy meg vagyok-e győződve arról, hogy képes vagyok rá? Igen. Hogy meggyőződésem, hogy a csapat is képes rá? Igen."

Idén versenyeket nyerne a McLaren

Hozzátette, nem gondolja azt, hogy csupán a tavalyi évben történtek győztek meg erről. Inkább minden, ami napról napra történik, az emberek, akik a csapatnál vannak, a munkamorál, a mentalitás, a hozzáállás mindenhez. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint mikor érhetnek a bajnoki cím közelébe, Norris azt felelte:

„Erre nehéz válaszolni. Tavaly voltak pillanatok, amikor közel voltunk a futamgyőzelmekhez, és néhány versenyen nem voltunk kilométerekkel lemaradva a Red Bulltól.

És ha belegondolunk, a Red Bull az F1 történetének legversenyképesebb autójával rendelkezett, néhány versenyen pedig rendkívül közel voltunk hozzájuk. De az, hogy a bajnoki címért harcoljunk, az már egy nagyobb lépés. Ha azt kérdezik tőlem, hogy nyerhetünk-e versenyeket idén, akkor inkább hajlok arra, hogy igen. De ha azt, hogy