Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo az előző szezon közepén váratlanul visszatért a Forma-1-be, ám most kiderült, hogy a Red Bull eredetileg kifogásolta ezt a lépést, ugyanis nem akarta beültetni az ausztrál pilótát az AlphaTauri autójába.

Daniel Ricciardo tavaly év végén távozott a McLarentől, majd visszatért korábbi csapatához, a Red Bullhoz, ám a 2023-as idényre nem kapott versenyzői ülést, így tartalékversenyzőjeként vágott neki az F1-es bajnokságnak. Aztán nem sokkal a Brit Nagydíj után az AlphaTauri bejelentette, hogy Ricciardo váltja a gyengén teljesítő Nyck de Vriest a csapatnál, így a rutinos ausztrál pilóta a Magyar Nagydíjon került vissza a mezőnybe.

Daniel Ricciardo visszatérése nagy segítség volt az AlphaTauri csapatának Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az AlphaTauri tavaly kinevezett vezérigazgatója, Peter Bayer nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy Ricciardo érkezésének nagyon pozitív hatása volt a csapatra nézve, ám mint kiderült, a Red Bull először ellenezte az ötletet.

– emlékezett vissza a történtekre Bayer.

Ricciardo pozitív hatása

Ricciardo a Mexikói Nagydíjon érte el a legjobb eredményét az AlphaTaurival, miután a hetedik helyen zárt. A csapatra gyakorolt hatása mellett pedig Peter Bayer sem ment el szó nélkül.

"Danielnek óriási tapasztalata van, így minden pályán tud nekünk segíteni a beállításokban. Jó példa Juki számára is. Hihetetlen, mennyi új energiát hozott a csapatba mindössze egy hét alatt. A szerelőink is ujjongtak, hogy valami történik. A változás nem volt könnyű, de a végén nagyon pozitív hatása lett" – mondta a csapat vezérigazgatója.

Ricciardo a 2024-es idényt is az AlphaTaurinál tölti Cunoda Juki csapattársaként.