Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Szezon közben elzavarhatják Sergio Pérezt a Red Bulltól

Sergio Pérez
DOHA, QATAR - OCTOBER 07: Sergio Perez of Red Bull Racing crashes out during the sprint race of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 07, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull a 2024-es idényt is a Max Verstappen, Sergio Pérez pilótapárossal kezdi meg, ám a mexikói nem érezheti magát biztonságban. A korábbi F1-es pilóta, Christijan Albers szerint Pérezt már a szezon közben leválthatják Christian Hornerék.

Sergio Pérezt már az idény közben leválthatják

Sergio Pérez ugyan az egyéni pontversenyben a második helyen végzett tavaly, azonban jócskán lemaradt háromszoros világbajnok csapattársa, Max Versteppen mögött, ráadásul rengeteg versenyen követett el látványos hibákat. A mexikói versenyzőnek 2024 végéig érvényes a szerződése a Red Bull csapatával, ám sok szakértő szerint nem biztos, hogy kitölti kontraktusát.

Sergio Pérez rengeteget hibázott az előző idényben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A korábbi F1-es pilóta, a holland Christijan Albers szerint már idény közben leválthatják Pérezt, sőt, azt is elárulta, ki lehetne az ideális jelölt Verstappen mellé.

"Személy szerint úgy vélem, nagy kár, hogy Liam Lawsonnak nincsen ülése. A sérült Ricciardo helyén remekül ment azon az öt versenyhétvégén. Lawson szerintem kiérdemelt egy lehetőséget, főleg egy olyan nevelőcsapatban, mint az AlphaTauri. Kár érte!" - mondta az egykori versenyző.

persze csak akkor, ha ő is jól teljesít. Ezzel Lawson előtt is megnyílna az út. Pérez most különösen boldog lehet, hogy 2022-ben két további szezonra írt alá" - tette hozzá Albers.

Mindent egy helyen az Eb-ről