Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Bemutatták az Alpine új autóját, Gasly trófeákat szeretne nyerni vele

Az Alpine komoly tervekkel készült a szezonra, de nagyon úgy néz ki, ez csak álom marad
Vágólapra másolva!
Szerdán délután a Forma-1-es Alpine istálló bemutatta az idei szezonra készült, rendesen megújult autóját, ami az A524-es nevet kapta.

Az idei szezonban az Alpine lett a negyedik Forma-1-es csapat, amely a WEC-programjával együtt bemutatta 2024-es autóját. A szerdai enstone-i bemutatón nem csak a Forma-1-es autót, hanem a WEC-ben szereplő A424-es modellt is leleplezték, utóbbit az előző szezonban a Mercedes tartalékpilótájaként tevékenykedő Mick Schumacher fogja vezetni.

Mick Schumacher fogja vezetni az Alpine A424-es WEC-modelljét Forrás: BWT Alpine F1 Team

„A döntés elég könnyű volt.

Ez a versenysorozat áll a legközelebb az Forma-1-hez, de a projekt miatt is, ami fellobbantotta bennem a lángot”

– mondta az autó bemutatása után Mick Schumacher, aki az Alpine-nál történt szerepvállalása mellett ugyanúgy megmarad a Mercedes tartalék Forma-1-es pilótájának.

Ezt követően leleplezték az Alpine idei Forma–1-es autóját is, amelyről Bruno Famin csapatfőnök kiemelte, hogy teljesen megújult. Az M4 Sport azt írja, hogy a tavalyi autó egyik fő gyengeségét a szűk működési tartománya jelentette, mert csak alacsonyra engedve termelt sok leszorítóerőt, ám a futóműve miatt nem volt elég stabil ennek folyamatos biztosításához. Nagy volt a légellenállása is, ami a hírek szerint 20-30 lóerős teljesítményhátránnyal párosult az erőforrás terén. Elsősorban az elektromotor teljesítményével volt gond: nem nyertek vissza elég energiát.

Matt Harman technikai igazgató úgy véli, hogy a csapat erős alapot hozott létre, amelyre az év során komolyan tudnak majd építeni.

Az A524-es megközelítése agresszív, de ez szándékos abban a tekintetben, hogy szélesebb teret teremtünk az autó teljesítményének növelésére. A tanulásra és a tanultakra való reagálásra összpontosítottunk, nem pedig az eredményekre.

A projekt merész volt, ahol koncepciók megvalósítására összpontosítottunk, amelyeket célunk az autóhoz hozzáadni” – idézi a RacingNews365 az Alpine csapatfőnökét.

Pierre Gasly az előző szezonban 62 megszerzett ponttal a 11. helyen végzett a pilóták versenyében. A 28 éves francia versenyző a leleplezés napján ünnepelte születésnapját, így az új autót remek ajándékként fogta fel.

Igazán jól érzem magam, sokkal felkészültebb vagyok, mint egy éve ilyenkor" – mondta Gasly, aki a szezonbeli céljaival kapcsolatban merész kijelentést tett.

Az Alpine komoly tervekkel készül az előttünk álló szezonra Forrás: BWT Alpine F1 Team

„Több trófeát akarok, mint tavaly. Sok munka vár ránk.

Merészek voltunk, de több van bennünk, ezt ki kell aknáznunk. Szeretnénk az élen látni a csapatot, és ezért fogok dolgozni” - mondta a francia pilóta, aki az előző idényben Monacóban állhatott a dobogó legalsó fokára.

Mindent egy helyen az Eb-ről