Vágólapra másolva!
Marc Gene, a Ferrari korábbi tesztpilótája a spanyol Mundo Deportivónak elmondta, hogy a Forma-1-es szezonkezdet előtt olyan adatok érkeznek a szimulátoros teszteket követően, melyek bizakodásra adhatnak okot.

A Ferrari számára borzalmasan sikerült a 2023-as szezon. Az olasz istálló csak a harmadik helyet szerezte meg a konstrutőrök versenyében, a győztes Red Bull mögött pedig 454 ponttal maradt le. A Ferrari az év második felében valamelyest előre lépett, amit bizonyít, hogy a spanyol Carlos Sainzt volt a mezőny egyetlen tagja, aki futamot tudott nyerni Max Verstappen és Sergio Pérez mellett, ennek ellenére a Scuderiánál úgy döntöttek, hogy az idei szezont egy rendesen átalakított autóval kezdik meg.

Carlos Sainz tavaly Szingapúrban nyert futamot Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

Marc Gene, a Ferrari korábbi tesztpilótája ezzel kapcsolatban a spanyol Mundo Deportivónak elmondta, hogy a szimulátorból biztató jelek érkeztek.

– idézi az M4 Sport a spanyol lapnak nyilatkozó Gene-t, aki a jelenleg a Ferrari márkanagykövetként dolgozik.

Az egykori kiváló autóversenyző ezzel arra utalt, hogy a kedvező szimulátoros adatok miatt a csapat még nem fogja elbízni magát. Gene hangsúlyozta, hogy most más érzéseik vannak, mint 2023-ban, amikor már az első pályatesztet megelőzően is voltak aggodalmaik az autóval kapcsolatban.

– folytatta Gene, aki szerint korai lenne még arról beszélni, hogy a Ferrari legyőzheti idén a Red Bullt.

Marc Gene sokkal bizakodóbb az idei szezon kezdete előtt Forrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Robin Marchant

„A Red Bull tavaly elég nagy előnyre tett szert és azt mondják, az idei autójuk még jobb lesz. Szóval, ők a favoritok.

Nehéz lesz. Kicsit optimistának hangzik, hogy velük harcolunk majd a bajnoki címért. De ha teszünk még egy lépést előre és folyamatosan fel tudjuk venni velük a versenyt, akkor igen" – tette hozzá a Ferrari korábbi tesztpilótája.