Vágólapra másolva!
A Williams jelenlegi pilótája, Alexander Albon lehet a külföldi sajtóhírek szerint Sergio Pérez utódja a Red Bullnál, hogy Max Verstappen versenyképesebb csapattársat kapjon a következő évekre.

Hamilton vagy Pérez utodja lesz Alexander Albon?

Lewis Hamilton átigazolása a Ferrarihoz óriási kavarodásokat okozhat a jövőben pilótapiacon. Állítólag a Williams jelenlegi pilótája - akit több csapat is kiszemelt - Alexander Albon is a lehetséges utódok listáján szerepel a Mercedesnél Hamilton helyére.

Alexander Albon a Red Bullnál vagy a Mercedesnél köthet ki Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Azonban az sem zárható ki, hogy korábbi csapatához, a Red Bullhoz tér vissza jövőre, méghozzá Sergio Pérezt leváltva - írja a Vezess. A Williams korábbi csapatmenedzsere, a jelenleg F1-es szakíróként dolgozó

Peter Windsor szerint a Red Bull hároméves szerződést ajánlott Albonnak.

„Azt hiszem, Max Verstappen mellett láthatjuk majd a Red Bullban.

– idézte Windsor szavait a Motorsport Week.

Egyszer már kidobta Alexander Albont a Red Bull

Albon annak ellenére került képbe, hogy egyszer, 2020 végén már útilaput kötött a talpára a Red Bull, miután elődje, Pierre Gasly után ő sem tudta megközelíteni Max Verstappen teljesítményét. Az összességében balul sikerült másfél év után egy szezont ki is hagyott a Forma-1-ben, mielőtt 2022-ben a Williamsnél tért vissza a thai-brit versenyző.

Pérez számára a tavalyi, kiábrándítóan sikerült szezonja után az sem volt biztos, hogy egyáltalán idén folytathatja-e Verstappen oldalán, a Red Bull azonban tartja magát ahhoz, hogy a mexikói kitöltse a 2024 végéig érvényes szerződését. A jövője azonban továbbra is kérdéses.