Már idén jelentősen megváltozik a sprintfutamos hétvégék menetrendje

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2023, Brazil Nagydíj, sprintfutam, rajt
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) leads the Sprint followed by McLaren's British driver Lando Norris at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 4, 2023, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es világbajnokságon szereplő csapatok megállapodtak hétfőn abban, hogy megváltozik a sprintfutamos versenyhétvégék lebonyolítása az idei szezonban. A cél, hogy a nézők számára követhetőbbé tegyék a hétvégéket.

Az istállók a versenysorozatot irányító Formula One Managementtel (FOM) és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) egyetértésben úgy határoztak, hogy a sprintfutamos fordulók pénteki napján egy szabadedzésre, aztán a sprintkvalifikációra kerül sor. A 100 kilométer versenytávú

sprintfutamot szombaton délelőtt rendezik majd, ezt követi a vasárnapi főfutam rajtsorrendjéről döntő időmérő edzés szombaton délutánonként.

Brazíliában idén is lesz sprintfutam, de más lebonyolítással Forrás: AFP/Nelson Almeida

A tavalyi idényben pénteken bonyolították le a vasárnapi rajtsorrendet meghatározó időmérőt, szombaton pedig a sprintkvalifikációt és a sprintfutamot rendezték.

Idén is hat helyszínen rendeznek sprintfutamos hétvégét

A változtatásokat az FIA Motorsport Világtanácsának még el kell fogadnia február 28-án. A 24 nagydíjból álló idei szezon március 2-án, Bahreinben kezdődik és (Sanghajban, Miamiban, Spielbergben, Austinban, São Paulóban és Loszaílban) összesen hat sprintfutamos hétvégére kerül majd sor.