Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon beragadt a fék Max Verstappen autóján, ami után a háromszoros világbajnoknak ki kellett állnia és fel kellett adnia a versenyt.

Megint Ausztráliában esett ki Verstappen

Melbourne-ben hiába indulhatott megint az élről, és vezetett is a versenyben, a harmadik körben ki kellett állnia a versenyből a Red Bull pilótájának, Max Verstappennek, aki még a verseny alatt nyilatkozott. A holland jobb hátsó kerekén ragadt be a fék, ami előbb füstölni kezdett, majd ki is gyulladt, az alkatrészek pedig annyira roncsolódtak, hogy nem is tudta folytatni a versenyt, amit így a Ferrari és Carlos Sainz nyert meg.

Füstölt, majd lángolt a Red Bull Max Verstappen altt
Fotó: Scott Barbour / POOL / AFP

A holland legutóbb 2022-ben, szintén Ausztráliában nem tudott futamot befejezni, zsinórban kilenc futamgyőzelem után nem ért célba.

Verstappen azt mondta, olyan érzése volt, mintha a kézifék behúzva maradt volna, és ugyanerre panaszkodott korábban a Ferrari pilótája, Charles Leclerc is, aki azonban a bahreini futamot legalább be tudta fejezni. Mindkét istálló az olasz Brembo fékeit használja, de szerintük ők nem hibásak.

 

A gyártó szerint nem ők hibáztak

A Brembo részéről nyilatkoztak az eset után, de szerintük két különböző problémával állnak szemben, ennek ellenére a vizsgálatok szerint egyik esetben sem a Brembo alkatrészei hibásodtak meg. Az olaszok szerint mindkét alkalommal a csapatok hibáztak, ugyanis nem megfelelő beállításokat vagy elemeket használtak.

A Red Bull Racing ugyanakkor még nem zárta le teljesen a vizsgálatokat, de annyi kiderült, már a rajt pillanatában fogott a fék, amikor Vertappen megkezdte a futamot.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.