Vágólapra másolva!
Az RB pilótái, Cunoda Juki és Daniel Ricciardo szolgáltatta a legtöbb beszédtémát a szombati Forma-1-es Bahreini Nagydíj után, ugyanis az utolsó körökben a csapat utasítására helyet kellett cserélniük. A japán mindezt annyira zokon vette, hogy majdnem neki ment a csapattársának.

A háromszoros világbajnok Max Verstappen győzelmével zárult Forma-1-es Bahreini Nagydíj utolsó egészen szokatlan dolog történt, ugyanis az RB azt a csapatutasítást adta a Kevin Magnussent üldöző Júki Cunodának, hogy engedje el a lágyabb és frissebb gumikon haladó kollégáját, Daniel Ricciardót. A 13. helyen álló japán pilóta ezt meglehetősen zokon vette, ám később engedelmeskedett az utasításnak, igaz, a csapatrádión duzzogva és ironikusan kifejezte nemtetszését, mivel szerinte az ausztrál nem volt gyorsabb nála.

A csapatutasítás felbőszítette a heves természetű japánt, aki a leintés után Ricciardón próbált bosszút állni, legalábbis a levezetőkörben majdnem neki ütközött csapattársának, amikor szándékosan közel autózott hozzá.

Az esettel kapcsolatban Cunoda szűkszavúan csak annyit reagált: "Nem is nagyon akarok róla beszélni őszintén szólva. Különben is a pontszerző helyeken kívül harcoltunk. Épp megelőztem volna Magnussent, már mellette voltam, amikor szóltak, hogy cseréljünk helyet. Nehéz megértenem, mit gondolt a csapat az utolsó néhány körben. Talán valamit kitaláltak, de végül ő sem előzte meg” – utalt Ricciardóra a japán, aki hozzá tette, hogy szerinte tanulni fognak az esetből.

Az RB vezérigazgatója, Peter Bayer úgy véli, egy jobb stratégiával el tudták volna kerülni a két pilóta összetűzését, ugyanakkor megérti Cunoda reakcióját is.

"Ez normális. Tudjuk, hogy Júki egy érzelmes és gyors versenyző. Valószínűleg nem könnyű az ilyen helyzet, mert a zónájában van, és úgy érzi, hogy meg tudja csinálni. Mi viszont az adatokból látjuk, hogy nem tudja megcsinálni, ezért kell hoznunk ilyen döntéseket” – mondta a vezérigazgató.