Hatalmas meglepetések a spanyol fociválogatott vb-keretében

Spain v Czech Republic: UEFA Nations League Czech Republic,Football,Malaga,Match,Nations League,Pablo Sarabi Horizontal
A spanyolok
Vágólapra másolva!
Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kihirdette 26 fős keretét a november 20-án kezdődő katari világbajnokságra. 
Vágólapra másolva!

A PSG sztárja, a nemzeti csapattal világbajnok és kétszeres Európa-bajnok Sergio Ramos kihagyta a tavalyi Eb-t, mivel nem jött teljesen rendbe a sérülése,

és Katarban sem lesz ott, mert Luis Enrique nem küldött meghívót a 180-szoros válogatott hátvédnek.

A 26 fős keretbe a Barcelona adja a legtöbb futballistát, hetet, míg az Atlético Madridból három játékos utazhat. A Real Madrid, az Athletic Bilbao, a Valencia, a Villarreal, valamint a francia Paris Saint-Germain és az angol Manchester City két-két labdarúgót, a Brentford, a Brighton, a Chelsea és a német RB Leipzig egy-egy focistát ad a spanyol válogatottba.

A 2010-ben vb-győztes csapatból mindössze egyetlen futballista, Sergio Busquets került be, míg a másik nagy meglepetés, hogy a 20 éves Ansu Fati is utazhat a tornára.

A Barcelona rendkívül tehetséges, de igen sérülékeny támadója 2020 őszén négy mérkőzésen játszott a nemzeti csapatban - közben ő lett a válogatott történetének legfiatalabb gólszerzője -, azóta viszont csak egyszer tudott pályára lépni a válogatottban.

A spanyolok erős kerettel vágnak neki a katari világbajnokságnak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Jose Hernandez

A spanyolok sorrendben Costa Rica, Németország és Japán csapatával találkoznak a jövő vasárnap kezdődő viadalon.

A spanyol vb-keret:
kapusok:
Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford)
védők:
Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia).
középpályások:
Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri Gonzalez (FC Barcelona), Koke Resurreccion (Atlético Madrid)
támadók:
Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona)