Jönnek az angolok és a hollandok, jönnek a szurkolóik - jön a balhé?

fbl Horizontal
Az angolok jól akarnak kezdeni
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság második játéknapján az A-csoport rangadóján Szenegál Hollandiával csap össze. A B-csoportban Anglia Iránnal, az Egyesült Államok válogatottja pedig Wales csapatával mérkőzik meg.
Vágólapra másolva!

A hétfői játéknap az Anglia - Irán mérkőzéssel kezdődik a B-csoportban délután 14 órakor. Gareth Southgate csapatának fontos lenne, hogy győzelemmel kezdjenek a tornán, és erre a közel-keleti ország csapata ellen minden esélyük megvan. Az angoloknál a Manchester City szélsőhátvédje, Kyle Walker ágyéksérüléssel küzd, illetve a Leicester City középpályása, James Maddison sem jelent meg edzésen egy korábbi sérülése miatt. A két játékosok kívűl mindenki egészséges az angol keretben.

Az angolok jól akarnak kezdeni Forrás: AFP/Michael Regan

Az irániaknál a Bayer Leverkusen támadója, Szardar Azmun sem egészséges, de van rá esély, hogy az iráni játékos pályára léphet Carlos Queiroz csapatában az angolok ellen.

Az A-csoport rangadóján Szenegál Hollandiával mérkőzik meg hétfő délután 17 órakor. A szenegáliak legnagyobb hiányzója, a Bayern München támadója Sadio Mané nem lehet ott a tornán, de ennek ellenére (vagy pont ezért) roppant motiváltan fognak pályára lépni a hollandok ellen Aliou Cissé játékosai. Mané helyére Aliou Cissé szövetségi kapitány az Anderlecht 20 esztendős védőjét, Moussa Ndiayét hívta be, aki eddig még nem lépett pályára a felnőtt válogatottban. Az afrikai csapatban nincs sérült, ellenben a hollandoknál az olasz Atalanta védekező középpályása, Marten de Roon és a Barcelona támadója, Memphis Depay is izomsérüléssel küzd. Louis van Gaalnak főleg utóbbi kiesése okozhat gondot, mert Depay hiánya nagyban meglátszódhat majd csapata támadójátékán.

A B-csoportban az Amerikai Egyesült Államok Wales válogatottjával néz majd farkasszemet hétfő este 22 órakor. Az amerikaiknál a San Diego középpályás, Luca de la Torre sérült. Robert Page csapatában a rutinos Joe Allen kiesése fájhat, mivel a Swansea 72-szeres válogatott játékosa is sérüléssel küszködik.

Labdarúgó-világbajnokság, Katar
B csoport, 1. forduló: Anglia-Irán, al-Rajjan (Halifa Stadion) 14.00
A csoport, 1. forduló: Szenegál-Hollandia, Doha (al-Tumama Stadion) 17.00, Egyesült Államok-Wales, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 20.00