Távozik az Eb-győztes legenda a leszerepelt német válogatott éléről

fbl Horizontal
Germany's manager Oliver Bierhoff (L) and coach Hans-Dieter Flick attend a training session at Al Shamal Stadium in Al Shamal, north of Doha on November 19, 2022, ahead of the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Lemondott a német labdarúgó-válogatott és az akadémia ügyvezető igazgatója, Oliver Bierhoff – áll a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos honlapján.
Vágólapra másolva!

A játkosként 70-szeres válogatott és Európa-bajnok Bierhoff 2004-ben került a szövetséghez a válogatott menedzsereként, majd 2018-tól a válogatott és az akadémia igazgatója, 2022-től pedig ezek ügyvezető igazgatója lett.

Ez idő alatt vb-győztes, Konföderációs-kupa-győztes, vb-döntős és Eb-döntős is volt a Nationalelf, a legutóbbi két világbajnokságon – köztük Katarban – azonban a válogatott kiesett a csoportkörben, ez vezetett a távozásához.

„Oliver Bierhoff nagyszerű szolgálatokat tett a Német Labdarúgó-szövetségnek, még hogyha

Zűrzavaros időkben is követte a céljait és az elképzeléseit, ezzel maradandó nyomot hagy a szövetségben" – mondta a DFB elnöke, Bernd Neuendorf, aki elárulta, a szervezet bizottságai még nem döntöttek az utódjáról.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!