Egyik sztárja nélkül kénytelen játszani a brazil válogatott a negyeddöntőben

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Brazília-Svájc, G csoportkör, Stadium 974, 2022. 11. 28., Brazília, Svájc
Switzerland's midfielder #25 Fabian Rieder shoots but fails to score past Brazil's defender #06 Alex Sandro during the Qatar 2022 World Cup Group G football match between Brazil and Switzerland at Stadium 974 in Doha on November 28, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy valószínűséggel nem léphet pályára a horvátok ellen pénteken sorra kerülő negyeddöntős mérkőzésen Alex Sandro, a katari labdarúgó-világbajnokságon szereplő brazil válogatott balhátvédje.
Vágólapra másolva!

A Juventus csípősérüléssel bajlódó játékosa a tervek szerint részt vesz ugyan a Selecao pénteki összecsapását megelőző edzésen, de Tite, a brazilok szövetségi kapitánya szerint kicsi az esély a játékára.

Alex Sandro (sárgában) csípősérülése miatt nem lesz ott a negyeddöntőben Forrás: AFP/Adrian Dennis

"A jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, hogy nem léphet pályára"

- jelentette ki a szakember csütörtökön, hozzátéve: a délutáni tréning után már többet tudnak majd Alex Sandro állapotáról.

A 31 éves védő a csoportkörben sérült meg, és ki kellett hagynia a Koreai Köztársaság ellen 4-1-re megnyert nyolcaddöntős találkozót. Azon a meccsen az eredetileg jobboldali védőként szereplő Danilo helyettesítette, a hátsó alakzat bal oldalán pedig Éder Militao kapott lehetőséget.
A pénteken 16 órakor kezdődő negyeddöntőben Tite vélhetően újfent ezt a megoldást alkalmazza majd a csapat összeállításakor.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!