Döbbenetes katasztrófa fenyegeti a foci-vb folytatását

2022.12.08. 07:23

Noha a novemberi-decemberi rendezés miatt valószínűtlennek tűnt, mégis befolyásolhatja az időjárás a katari labdarúgó-világbajnokságot, az országban ugyanis szerdán egy tornádó is lecsapott, valamint jégeső is esett – írta a Bors.

Ras Laffan ipari városában, a fővárostól mindössze 50 km-re szerdán megjelent egy tornádó, valamint nagy mennyiségű jégeső is az arab országra zúdult.

A városban az utakat is elöntötte a víz a térségben szokatlan árvíz miatt, Ras Laffan pedig kevesebb mint félórányi autóútra fekszik az al-Bajt Stadiontól, ahol az Anglia-Franciaország negyeddöntőt is rendeznék majd.

Katarban az éves átlagos csapadékmennyiség 75 mm, június és október között pedig általában egyáltalán nem esik eső. A jégeső ráadásul ennél is ritkább – ugyanis az országban a hőmérséklet ritkán esik 13 Celsius-fok alá még januárban is –, ahogy a tornádó kialakulása is nagyon szokatlan.

Információk szerint sérülést egyelőre nem okozott a szeszélyes időjárás, a csapatok pedig tovább készülnek a negyeddöntőkre.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!