Vágólapra másolva!
A Juventus a nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb fogását hajtotta végre azzal, hogy megszerezte a cseh Pavel Nedvedet a Laziótól, de nem ő volt az egyetlen cseh futballista, aki a torinóiakhoz került. A Zebrák ugyanis szerződtették a cseh utánpótlás-válogatott Jaroslav Sedivecet, aki egyelőre kölcsönjátékosként hazájában marad.

Sedivec annak a Viktoria Plzennek a játékosa, amelyben Nedved is kezdte pályafutását, és ott volt a cseh húsz éven aluliak csapatával a nemrégiben befejeződött világbajnokságon is. Argentínából hazatérve meg is jelent Plzenben az első edzésen, ám az egyesület elnöke, Jaromír Seterle azonnal közölte vele: ne öltözzön át, hanem üljön autóba, mert repül Torinóba - mégpedig ugyanazon a magánrepülőn, mint Pavel Nedved. Sedivec először azt hitte, hogy csak ugratják, de kiderült, hogy nem erről van szó.

A Juventus megfigyelőinek megtetszett a játéka, és szerződést ajánlottak neki. A következő 24 óra álomszerűen telt el az ifjú játékos számára. "Amikor megérkeztünk Torinóba Nedveddel és ügynökével, Zdenek Nehodával, először szétnéztünk a városban, majd bejelentkeztünk abba a szállodába, ahol a Juventus száll meg a felkészülési időszakban. Ezt követően orvosi vizsgálatot estem át, majd ötéves szerződést tettek elém, amit természetesen nagy örömmel írtam alá" - nyilatkozta a focista. Természetesen a Juve még nem tart igényt rá, egyelőre kölcsönadják őt volt csapatának, a Viktoria Plzennek, de valószínűleg még fogunk hallani róla.