Vágólapra másolva!
Tizenhárom légióst vonultat fel Gheorghe Hagi, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya augusztus 15-én Ljubljanában, a Szlovénia elleni barátságos találkozón.

Popescu
Popescu nem sokat töprengett
(Galatasaray)

Popescu épp egy esztendővel ezelőtt, 2000. augusztus 28-án tagadta meg további szereplését a válogatottban, mert zokon vette, hogy egy romániai üzleti befektetési kísérlete nehézségekbe ütközött. Legutóbb 2000. június 20-án, az Anglia elleni Eb-összecsapáson (3-2) öltötte magára a román trikolór mezét. Az volt a 101. válogatottsága, amellyel jelenleg a harmadik helyen áll Hagi (125) és Bölöni (108) után.

A hétfői találkozón Hagi elmondta, hogy még további nyolc liga-játékosra számít a Szlovénia elleni 21-es keretben, ám a névre szóló meghívókat csak pénteken, az európai kupatalálkozók után fogja kiküldeni. "A játékosok névsorát többnyire a kupákban nyújtott teljesítményük alapján fogom összeállítani" -hangzott a kapitányi stratégia. "Úgy terveztem, hogy minden posztra két-két játékost hívok meg, egyedül Cristian Chivu balhátvéd posztja marad szólóban. Szeretném, ha egy kemény, de sportszerű küzdelem folyna a posztokért."

Hagi hozzátette, hogy augusztus 20-21-én a liga-válogatottal tart edzőtáborozást, ami a Magyarország elleni (szeptember 5.) vb-selejtező előtti utolsó közös programnak ígérkezik.
A találkozó végén a román kapitány méltatta az U17 válogatott sikeres szereplését a bákói (Románia) Balkán Játékokon, ahol az Albánia, Bulgária, Görögország, Macedónia, Törökország és Románia alkotta mezőnyben a házigazdák diadalmaskodtak.

Balla István

Korábban:

Popescu a román keretben