Vágólapra másolva!
A német válogatott meglehetősen tartalékos összeállításban érkezett Budapestre, a magyar válogatott elleni találkozóra. A mérkőzést sérülés miatt több futballista is lemondta, így Rudi Völler szövetségi kapitánynak az utolsó pillanatban a dortmundi Metzeldert is be kellett hívnia a keretbe. A fiatal védő minden bizonnyal pályára lép majd a Népstadionban, ami egyben azt jeneti, hogy nálunk fog debütálni a Nationalelfben.

Dortmund ifjú hőse bemutatkozik a válogatottban is

A dortmundiak 300 ezer árkát fizettek a fiatal védőért, aki a legutóbbi idényben némi meglepetsre a kezdő tizenegyben találta magát. Az első fordulóban, a Hansa Rostock ellen az alapformációba jelölte őt Matthias Sammer, és Metzelder a 12. fordulóig egyetlen mérlőzést sem hagyott ki, sőt, bekerült az utánpótlás-válogatottba is. A 12. játéknapon a Hertha BSC ellen azonban megsérült, és így csak tavasszal léphetett ismét pályára, az idő tájt azonban már leginkább csak csereként.

Rudi Völler azonban ennek ellenére behívta a tehetséges hátvédet a szlovákok ellen készülő válogatott keretbe májusban, bár Metzelder azon a találkozón még nem lépett pályára. A szövetségi kapitány azonban nem felejtette el a védőt, akit most ismét meghívott, annak ellenére, hogy az eddigi három fordulóban még csak egyszer lépett pályára a Dortmundban, akkor is csak csereként.

Korábban:
2001. augusztus 13., a nap játékosa: Dirk Huysmans (Germinal Beerschot)