Vágólapra másolva!
Bernard Tapie visszatérésével nemcsak egy régi korszak emléke, de a régi emberek is visszatérnek egykori sikerük színhelyére. Az Olimpique Marseille börtönből szabadult sportigazgatója először visszacsábította az általa kirúgott Tomislav Ivicet az edzői kispadra, de a hírek szerint visszatérne a francia Basile Boli és az angol Chris Waddle is.

Az egykori francia válogatott védő, Basile Boli vasárnap egy televíziós adásban jelentette be, egykori klubja, az Olympique Marseille (amellyel a hátvéd Bajnokok Ligája-címet nyert 1993-ban úgy, hogy a Milan elleni fináléban Boli szerezte az egyetlen gólt) felkérte őt az edzői stábbban való részvételre. "Bernard Tapie megkeresett és megkért, segítsem Ivic munkáját" - mondta a 34 éves védő, aki a hírek szerint igent mondott a felkérésre. Boli összesen 396 meccset játszott a francia élvonalban az Auxerre, a Marseille és a Monaco csapatában (az OM-mel bajnok is lett 1991-ben és 1992-ben), majd a skót Glasgow Rangersnél is szerzett bajnoki aranyat 1995-ben.

Chris Waddle esete már sokkal érdekesebb: a most 40 esztendős középpályást ugyanis három hónapra játékosként(!) szerződtetné a Marseille. A klub hivatalos álláspontja, hogy nincs álláspontja, ám Waddle a The Telegraphban megerősítette, valóban megkereste őt Tapie. "Fehívott, és azt kérdezte: érdekelne három hónap az Olympique-ben?" - mondta Waddle. "Nyilvánvaló, hogy kinevettem, hiszen nagyon meglepett a dolog. Nagyon mókás lenne, ha a francia élvonalban fejezném be a pályafutásomat." Amennyiben Tapie komolyan is gondolná Waddle szerződtetését, januárig várnia kell, hiszen az átigazolási határidő augusztus 31-én lejárt.

Pincési László

Korábban: