Vágólapra másolva!
Miután nem kapta meg a kellő "megbecsülést" és játéklehetőséget, a holland Dennis Bergkamp úgy döntött, elhagyja az Arsenal labdarúgócsapatát. Messzire nem kellett mennie, hiszen a szintén londoni Fulham tárt karokkal fogadta az egykori válogatott csatárt.

Bergkamp ügynöke, Rob Jansen elmondta, az egykori holland válogatott csatár az "Ágyúsok" eddigi tíz bajnokiján mindössze háromszor szerepelt a kezdőcsapatban.

"Dennis tudja, hogy mérkőzésről mérkőzésre csak a kispadon lesz helye" - mondta a menedzser. "Igazából nem értem a klubot, hiszen korábban mindig hosszú távú szerződést kötött Dennisszel és nyomást gyakorolva rá sohasem hagyta, hogy eligazoljon."

A klub egyelőre nem kommentálta a kialakult helyzetet, nem úgy a játékos.

"Amikor egészséges vagyok, akkor játszani akarok" - mondta Bergkamp. "Nincs olyan játékos, aki csúcsformában tudna maradni, ha csak a felkészülési időszak során kap lehetőséget."

Az Arsenalban jelenleg öt klasszis támadó van, Bergkamp helyett általában a Thierry Henry, Francis Jeffers, Sylvain Wiltord, Nwankwo Kanu négyesből kerülnek ki a csatárok.

Korábban:

Fulham-bosszú 34 év múlva?

Pincési László