Vágólapra másolva!
Kossi Agassa (togói): az Afrikai Nemzetek Kupája eddig nem hozta azt a gólzáport, amit várni lehetett, de ez elsősorban nem a kapusokon múlott. A hálóőrök közül egyedül talán csak a togói portás, Kossi Agassa remekelt, aki csapata mindkét meccsén, Elefántcsontpart és a Kongói Demokratikus Köztársaság ellen is kiválóan védett, és mindkét alkalommal megúszta kapott gól nélkül. Arról már nem ő tehetett, hogy társai képtelenek voltak betalálni.
Javier Olaizoa (spanyol, RCD Mallorca): a Baleári-szigeteki gárda a hét vége egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy idegenben verte 4-0-ra a korábban remekül szereplő Deportivo Alavést. A sikerből elsősorban a csatárok vették ki a részüket, de a védelem is kiválóan játszott, különösen a baszk Olaizola, aki két alkalommal is a gólvonalon mentette meg csapatát a góltól. Marcelo Bordon (brazil, VfB Stuttgart): a Bundesligában meglehetősen sok brazil futballista szerepel, ám a Stuttgart védője, Marcelo Bordon nem tartozik az ismertebbek közé. Meglehetősen érdemtelenül, hiszen az osztályzatok alapján a szezon felénél vezette a játékosok ranglistáját, és az első idei mérkőzésen is remekül focizott. A stuttgartiak egyrészt nem kaptak gólt, ami egy védő számára mindig dicséret, de Bordon ráadásul még eredményes is tudott lenni a HSV ellen. Juanito (spanyol, Real Betis): a sevillai zöld-fehérek a Real Madrid otthonában léptek pályára a hét végén, és sokáig úgy tűnt, hogy vesztesen hagyják el a Bernabéu-stadiont, mivel a királyi gárda közel egy félidőn át 1-0-ra vezetett. Hiába volt a Betisnek számtalan helyzete, a csatárok még tizenegyesből sem tudtak betalálni, de az utolsó percekben jött a középhátvéd Juanito, aki befejelte az egyenlítő találatot. A védő egyébként is jól futballozott a mérkőzésen, és góljával feltette a koronát teljesítményére. Rahman Rezeai (iráni, Perugia): a Perugia együttes az utóbbi években elhíresült arról, hogy szívesen alkalmaz egzotikus országból érkezett focistákat. Itt kezdte olaszországi pályafutását Nakata Hidetosi, a jelenlegi csapatban pedig egy koreai és két iráni futballistát is találunk. Az egyik perzsa, Rezaei a hét végén kimagaslóan futballozott a védelem bal oldalán és erejéből még arra is futotta, hogy gólt szerezzen.
Cafú (brazil, AS Roma): a Farkasok újabb győzelmet arattak a Serie A-ban, áldozatuk ezúttal a Piacenza volt, és a találkozón különösen a jobb oldali középpályás, Cafú nyújtott kiváló teljesítményt. A játékos többször is varázslatosan ment el a szélen, és beadásai rendre hajszálpontosak voltak. A legszebb megmozdulást az utolsó percben mutatta be, amikor parádésan ívelt Totti elé, aki kapásból, félfordulattal bombázott kapura. Hazem Emam (egyiptomi): a Fáraók a Tunézia elleni 1-0-s győzelemmel nagy lépést tettek a legjobb nyolc közé kerülésért az Afrikai Nemzetek Kupáján, és a csapat legjobbja a meccsen a Zamalek középpályása, Emam volt. A játékos az első mérkőzésen Szenegál ellen még csak csere volt, de az észak-afrikai derbin már a kezdők között kapott lehetőséget, és élni is tudott vele. Alekszandr Mosztovoj (orosz, Celta Vigo): a vigói együttes az elmúlt fordulókban rendre gyengébbeknek tartott csapatok ellen hullajtott pontot, és kis híján a Real Sociedad ellen is így járt, mivel a baszkok a félidőben vezettek, ráadásul a Celtából Luccin piros lapot kapott. A hazaiak orosz középpályása, Mosztovoj azonban megrázta magát, és két remekbeszabott találattal megszerezte a három pontot a Vigónak. Jörg Böhme (német, Schalke 04): a gelsenkircheni gárda valósággal lelépte egyik legnagyobb riválisát, a Bayern Münchent a hét végén a Bundesligában, a királykékek öt gólt rámoltak be Oliver Kahn kapujába. A hazaiak bal oldali középpályása, Böhme ebből egyet vállalt, de ezen kívül még egy találatot előkészített, és kiválóan futballozott. Pedig az őszi szezon végén még saját közönsége is kifütyülte, olyan rosszul ment neki a játék.
Brian McBride (amerikai): az Amerikai Egyesült Államok válogatottja eddig mindegyik Gold Cupon bejutott a legjobb négy közé, és nem történt ez másként az idei tornán sem. Mindehhez azonban elengedhetetlenek voltak a Columbus Crew csatárának, McBride-nak a góljai, aki előbb a csoportmérkőzések során Kuba ellen volt eredményes, majd a negyeddöntőben Salvador ellen 25 perc alatt mesterhármast ért el. Jan Koller (cseh, Borussia Dortmund): a BVB a Hertha BSC elleni győzelmével tartotta a lépést a listavezető Bayer Leverkusennel, és a dortmundi diadal fő letéteményese a cseh csatár, Koller volt, aki testi adottságait maximálisan kihasználva két gólt is fejelt a berliniek kapujába. A támadóra ráfért már ez a két találat, hiszen az ősszel kevesebb alkalommal volt eredményes, mint amit vártak tőle, még ha a mezőnyben rendkívül hasznosan is futballozott.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (január 14-20.)