Vágólapra másolva!
A Vörösök számára csak egy kétgólos vagy annál nagyobb arányú győzelem jelentett volna továbbjutást az AS Roma ellen, ennek ellenére csak egy igazi csatárral léptek pályára. Emile Heskey játéka azonban feledtette ezt: a támadó rengeteget futott, hol a jobb, hol a bal oldalon tűnt fel, és a második félidőben egy fejesgóllal tette fel a koronát teljesítményére.

A robusztus támadó 1978. január 11-én született Leicesterben, és a helyi klubban kezdte pályafutását.

Már az 1994-95-ös idényben bemutatkozott az élvonalban egy mérkőzés erejéig, a következő szezonban pedig már alapember volt a Rókáknál, akik akkor éppen a második vonalban szerepeltek, de Heskey hét góljának is köszönhetően feljutottak a legjobbak közé. 1996 nyarán jelen volt az U18-as Európa-bajnokságon az angol csapattal, és bronzérmet szerzett, később az utánpótlás-válogatottban pedig bizonyos Michael Owen volt a partnere a csatársorban.

A Leicester rendre a középmezőnyben végzett a bajnokságban, és Heskey két egymást követő idényben is tízszer volt eredményes. Csak idő kérdése volt, hogy mikor hagyja el a klubot, és ez végül 1999 márciusában történt meg, 12 nappal azután, hogy a Leicesterrel ligakupát nyert.

Noha a Tottenham Hotspur és a Leeds United is szívesen vitte volna, végül a Liverpoolhoz igazolt, mégpedig tízmillió fontért. Eleinte sok kritikát kapott azért, mert nem elég gólerős, de a legutóbbi idényben 14 találatot szerzett a bajnokságban, és részese volt a Vörösök nagy kupameneteléseinek is. A jelenlegi szezonban is volt egy hosszú gólmentes időszaka, de mivel a csapat szempontjából rendkívül hasznosan futballozik, benn maradt a kezdő tizenegyben. Kiváló fizikai képességekkel rendelkezik, becenevét (Bruno) egy brit ökölvívóról kapta.

Ajánlat:

Nyolc között a Liverpool

Korábban:

A nap játékosa: Chris Powell (Charlton Athetic)