Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma az AC Milan került sorra.

A rossonerók az előző szezonban ezüstérmesek lettek, vagyis elméletileg kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája főtáblájára - azonban a bundabotrány miatt még az is kétséges volt, hogy egyáltalán maradhatnak-e az élvonalban. A klub végül megúszta komolyabb büntetés nélkül, hiszen nem hogy a Serie A-ból nem zárták ki, de még a Bajnokok Ligája selejtezőjében is részt vehet, bár az UEFA még megvétózhatja a talján szövetség ezen döntését.

Az elhúzódó bizonytalanság azonban nem tett jót a klubnak, hiszen addig nem nagyon igazolhatott új focistákat az egyesület, amíg nem tudta, hogy milyen jövő vár rá. Így aztán eleddig a Milan kerete inkább gyengült, mint erősödött. Az még a világbajnokság előtt eldőlt, hogy a holland védő, Jaap Stam hazatér, és az Ajax Amsterdam játékosa lesz (érte hárommillió eurót kapott a klub), mint ahogyan a portugál játékmester, Ruí Costa is visszatért hazájába, őt ingyen engedték el a Benficához. A legnagyobb érvágást azonban a csatársztár Andrij Sevcsenko elvesztése jelentette, őt a Chelsea szerezte meg, mégpedig 51 millió euróért - azt tehát nem lehet állítani, hogy a Milannak nincsen pénze új szerzeményekre.

Eddig azonban csak kevesen érkeztek a Giuseppe Meazza-stadionba. Nagy meglepetésre az első új szerzemény az FC Internazionale veterán balhátvédje, Giuseppe Favalli volt, akit még májusban, ingyen igazoltak le a városi riválistól. A francia középpályásért, Yoann Gourcuffért már meg kellett küzdeni a Stade Rennes-nel, a gallok ugyanis nem nagyon akarták elengedni a tehetséges focistát, aki azonban mindenképpen távozni akart, így a bretonok végül elfogadták az olaszok 4,5 millió eurós ajánlatát. A minap pedig megérkezett a harmadik új igazolás is, amely kielégítette a klub szurkolóinak azon vágyát, hogy a vezetőség végre szerződtessen egy fiatalabb, lehetőleg olasz védőt: a Parma FC 26 esztendős bekkje, Daniele Bonera lett a Milané, aki jobbhátvédként és középső védőként is bevethető - az ő vételárát nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: EPA

Kakától semmi pénzért nem válna meg a Milan

Ezzel persze aligha ért véget a klub számára az átigazolási időszak, és a nagy kérdés az, hogy a Milan igazol-e még valakit a csatársorba, ahonnan Sevcsenko távozásával azért egy szupersztár távozott. A hírek szerint Carlo Ancelotti mester legszívesebben az Atlético Madrid klasszisát, Fernando Torrest látná a csapatában, az olasz lapok pedig arról cikkeznek, hogy a Juventus svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic köthet ki a Milanban. Aztán lehet, hogy végül az argentin Hernán Crespo lesz a megoldás, aki éppen a Chelsea-ből érkezhet, és korábban már szerepelt a milánóiaknál. A rossonerók brazil játékmesterét, Kakát viszont a Real Madrid csábítja, de őt a taljánok semmiképpen sem akarják elengedni, és bár a középpályás eleinte még úgy nyilatkozott, hogy szívesen menne a spanyolokhoz, az utóbbi időben már inkább a milánóiakhoz húzott.

A csapat a felkészülést július 19-én kezdte meg, és első előkészületi mérkőzését augusztus 2-án vívja majd a Lecce ellen. Ezt viszont máris az első tétmeccs követi majd, hiszen augusztus 8-án már a BL selejtezőjében kell pályára lépnie a csapatnak (amennyiben az UEFA nem lép közbe), ahol a Cork City-Crvena zvezda párviadal győztese, tehát valószínűleg a szerb bajnok lesz az ellenfél.