Vágólapra másolva!
A Manchester United klasszis támadói közül ebben a szezonban Wayne Rooney játszott a legkevesebbet, hiszen már két sérülést is ki kellett hevernie. A csatár azonban már így is nyolc találatnál jár a Premier League-ben, és elmondása szerint nagyon élvezi, hogy a tízes számú mezben szerepelhet.

- Miért változtatta meg a mezszámát erre a szezonra? Felajánlották önnek a tízes számú mezt?
- Amikor Ruud van Nistelrooy elment a klubtól, senki nem kapta meg a tízes mezt, így aztán a mostani pontvadászat előtt megkérdeztem a Sir Alex Fergusont, illetve az ügyvezető igazgatót, David Gillt, hogy enyém lehet-e. Nagyon örülök, hogy viselhetem, a tízes mindig is a kedvenc számom volt.

- Tisztában volt vele, hogy korábban kik viselték ezt a számot a Manchester Unitednél? Denis Law, Mark Hughes, és természetesen Ruud...
- Mindannyian kiváló focisták voltak, akik rengeteg gólt szereztek a klub színeiben, így tudtam, hogy mekkora terhet veszek a vállamra ezzel. Ugyanakkor remek érzés ilyen elődök nyomába lépni, és ez még nagyobb kihívást jelent a számomra. Mindig megőrzöm azt a mezt, amit a szezon első mérkőzésén viselek, így a Community Shielden a Chelsea ellen hordott tízes mezt is eltettem otthon.

- A tízes mez nem csak Angliában számít kivételesnek, hiszen a sportág történetében olyan klasszisok hordták, mint Puskás Ferenc, Pelé, Michel Platini, Diego Maradona, Roberto Baggio vagy Zinedine Zidane. Ez nem járt a fejében?
- Természetesen tisztában voltam vele, hogy mi a jelentősége ennek a mezszámnak. Azt hiszem, inkább Dél-Amerikában számít nagy tradíciónak, hogy a tízes mezt a legjobbnak tartott focista kapja meg, és ha az ember belegondol, hogy kik viselték ezt a számot, hatalmas megtiszteltetésnek számít, hogy én is ebben játszhatok. Remélhetőleg a visszavonulásom után rám is hasonlóan fognak majd emlékezni.

- A MU egyik legendás tízese, Denis Law nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Cristiano Ronaldóval és Carlos Tévezzel valóságos "szentháromságot" alkothatnak a klubnál...
- Tényleg? Ezt még nem is hallottam. Nagyon jó érzés, ha így vélekednek rólunk, de azt hiszem, nem csak a magam nevében mondhatom, hogy mind a hárman tisztában vagyunk a csapat többi tagjának a fontosságával. Általában mindig azok kapják a legtöbb elismerést, akik a gólokat szerzik, de ahhoz, hogy egy gárda sikeres legyen, óriási szükség van a többi futballistára is.

- Hogy érzi, mennyire fejlődik a játéka, összehasonlítaná magát az előbb felsorolt "tízesek" valamelyikével?
- Nem igazán. Egyelőre nem hiszem, hogy bármelyikükkel is összehasonlíthatnám magam, de remélem, hogy egyszer én is elérem majd azt a színvonalat. Az biztos, hogy ebben a szezonban valamelyest változott a játékom, hiszen előrébb játszom, mint korábban, amikor gyakran a csatársor és a középpálya között helyezkedtem - ez manapság már inkább Tévez feladata. Élvezem is ezt a szerepkört, mert így sokkal többet jutok a kapu elé, és így remélhetőleg több gólt szerezhetek.

- Eddig elégedett a szezonnal, vagy többre számított?
- A sérülésekkel nem volt szerencsém. Ugye rögtön az első fordulóban lábközépcsont-törést szenvedtem, de a felépülésem után elkaptam a fonalat, és jól ment a játék, aztán meg a bokám sérült meg. Remélhetőleg most már nem lesznek ilyen problémáim, és folytathatom a gólszerzést. Ami a csapatot illeti, gyengén kezdtük a szezont, de az első hónapot leszámítva nem lehet okunk a panaszra. Jól állunk a bajnokságban, és nagy önbizalommal várjuk a pontvadászat hátralévő részét.

Forrás: Getty Images

A válogatottal egyelőre elkerülték a nagy sikerek

- Sokan kétségbe vonták, hogy megfelelő csatárkettőst alkothat Carlos Tévezzel. Önnek nem voltak kétségei?
- Egyáltalán nem. Carlos remek focista, nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba, és kiválóan megértjük egymást a pályán. Azt hiszem, a kettőnk példája is bizonyítja, hogy a jó focisták tudnak együtt játszani, hiába hasonló a játékstílusuk.

- Nem csak Tévez, hanem a többi új szerzemény is jól beilleszkedett. Ők is benne vannak már az öltözői ugratásokban?
- Igen. Főleg Nani, aki sokat mókázik. Nagyon gyorsan megtanult angolul, sokkal inkább, mint Carlos vagy Anderson. Anderson szintén szeret viccelődni, míg Tévez valamivel csendesebb. Ami Owen Hargreavest illeti, az angol válogatottból jó páran ismertük őt, és tudtuk, hogy remek srác.

Forrás: Inside United magazine

www.infosport-focivilag.hu