Vágólapra másolva!
Az átigazolási határidő letelte előtt néhány perccel a Manchester City brit rekordnak számító 32,5 millió fontért megszerezte a Real Madrid labdarúgócsapatától a brazil Robinhót. A 24 éves csatár még vasárnap is azt mondta, hogy a Chelsea-ben szeretne játszani, ennek ellenére a spanyolok végül a manchesteri gárdának adták el őt.

A brazil cselgép - többek között - azért hagyta el Madridot, mert egy új, jobb feltételekkel ellátott szerződést szeretett volna kötni a király gárdával, ám erre a Bernabeuban nem került sor.

Óriási fordulat és meglepetés, hogy a Manchester City szerződtette Robinhót, hiszen a támadó még a vasárnapi, madridi sajtókonferenciáján is azt nyilatkozta, hogy a Chelsea kedvéért szeretne távozni a Realtól. Mi több, a Kékek szurkolói boltjában már el is kezdték árulni a Robinho-feliratokkal ellátott "hivatalos" mezeket.

Vasárnap este Peter Kenyon, a londoniak klubigazgatója is úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy csapata megszerzi a Real-csatárt. A Chelsea a nyár folyamán többször is konkrét ajánlatot tett a játékosért - sikertelenül.

Hogy mégis miképp lehetett a Cityé Robinho? Épp hétfőn vette meg a csapatot az arab emírségekbeli Abu Dhabi United Group, így hirtelen sok pénz állt a házhoz, a 32,5 millió fontos ajánlatra pedig nem tudott nemet mondani a Real Madrid.

Forrás: Getty Images

Ronaldinhót nem sikerült megszerezni, "helyette" jött Robinho

Robinho így mehetett, mégpedig egy sikerre éhes klubhoz, a ManCity ugyanis már régóta azon van, hogy kitörjön a United árnyékából, egy gazdag befektetővel és a tehetséges walesi - korábbi MU-játékos - Mark Hughes által dirigálva erre meg is lehet az esélye (legalábbis a világoskék mezes együttes drukkerei és vezetői így gondolják).

A City már régóta vágyik egy nagy csillagra, Mark Hughes Ronaldinhót és Dimitar Berbatovot is le szerette volna igazolni nyáron. Utóbbit végül ki más is vihette volna el, mint a városi rivális Manchester United, szintén az átigazolási időszak utolsó pillanatában.

"Óriási öröm számomra, hogy egy olyan őstehetséggel dolgozhatok együtt, mint Robinho" - nyilatkozta Hughes a City hivatalos weboldalán.

"Többször mondam már, ahhoz, hogy a Premier League legjobb együtteseivel harcban lehessünk, nagy kaliberű játékosokat kell szerződtetünk. Robinho kétségtelenül a világ egyik legjobb futballistája. Alig várom már, hogy bemutathassam őt új csapattársainak és a drukkereknek. Amint lehet, sort kívánunk keríteni erre. Úgy vélem, ezzel is bizonyítjuk, hogy mennyire ambíciózis együttes a Manchester City" - tette hozzá boldogan a menedzser.

A fogadóirodáknál már arra is lehet pénz tenni, hogy a brazil gólt szerez-e első fellépésén. Ha így lesz, akkor két feltett fontra hetet fizet az egyik angol bukmékeriroda.

Robinho - aki eredetileg 2010-ig írt alá a Realhoz - négyéves szerződést kötött új együttesével. A 172 centis csatár a Santosban 104/44-es meccs/gól átlagot produkált, 2005 óta a Real Madridban 101 fellépésén 25-ször volt eredményes, míg a brazil válogatottban eddigi 42 találkozóján 11 gólt szerzett.