Vágólapra másolva!
A vb-selejtezők után ismét a topligáké a terep, jó kis hétvége elé nézünk, hiszen számos rangadóra kerül sor, a Serie A-ban például két hibátlan csapat csap össze a Lazio-Juve meccsen. A spanyoloknál kétfrontos Madrid-Barcelona párharc következik, Angliában pedig a remekül rajtoló Tottenham nagyon hegyezi magát a mumusának számító Manchester United ellen. A Bundesliga hétvégi csúcsmeccsének magyar vonatkozása is van, Hajnal Tamás Dortmundja a rekordbajnok Bayernt fogadja.

A világbajnoki selejtezők után ismét Rómába, ezúttal a Lazióhoz utazik az olasz bajnokság első két fordulóját győzelemmel záró Juventus csapata.

A torinóiak nagyon jó hangulatban várhatják a fővárosi rangadót, hiszen két hete szép játékkal győzték le a Stadio Olimpicóban a másik római együttest, az AS Romát.

Ráadásul az olasz válogatott szombati és szerdai vb-selejtezőkön aratott sikereiben is elévülhetetlen szerepe volt a Juve futballistáinak, Bulgária ellen például heten léptek pályára a torinóiaktól, s a gólokat is ők, Fabio Grosso és Vincenzo Iaquinta szerezték.

A meccs esélyese még úgy is a Juventus, hogy Alessandro Del Piero valószínűleg csak a kispadon kezd. Ezzel együtt a Lazio ellen nem mehet biztosra Ciro Ferrara együttese, a rómaiak ugyanis szintén remek formában vannak, az első két fordulót szintén vesztett pont nélkül zárták.

A címvédő Internazionale vasárnap a Parmát fogadja, az AC Milan pedig szombaton a Livornóhoz látogat. A Debrecen Bajnokok Ligája-csoportriválisa, a Fiorentina hazai pályán játszik majd a Cagliarival.

Serie A, 3. forduló:
szombat:
Livorno - AC Milan 18 ó
Lazio - Juventus 20.45

vasárnap:
Atalanta - Sampdoria 15 ó
Bologna - Chievo 15
Fiorentina - Cagliari 15
Internazionale - Parma 15
Palermo - Bari 15
Siena - AS Roma 15
Udinese - Catania 15
Genoa - Napoli 20.45