Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere hivatalosan is megerősítette, hogy az angol klub a távozó holland Edwin van der Sar helyére szerződtette az Atlético Madrid húszéves kapusát, David de Geát.

"Még lesz vele munkánk, de fiatal, gyors, nyugodt kapus, aki tökéletesen helyettesítheti Van der Sart" - nyilatkozta a Guardiannek Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője. "Olyan típusú kapust kerestünk, mint Edwin, úgy véljük, David de Gea hasonlít rá sok mindenben."

A lap úgy tudja, a manchesteri csapat 17 millió fontot fizetett a spanyol Atlético Madridnak, ezzel De Gea a futballtörténelem második legdrágább kapusa lett, nála több pénzt csak Gianluigi Buffonért fizetett ki a Juventus: 2001-ben 32 millió fontért vette meg a Parmától. Angliában a csúcsot a skót Craig Gordon tartotta, akiért 2007-ben kilencmillió fontot fizetett a Sunderland a Hearts együttesének.

Van der Sar hat év után intett búcsút az Old Traffordnak, a szurkolók és a szakvezetés reméli, hogy fiatal spanyol utódja beváltja a hozzáfűzött reményeket és nem jár úgy a klub, mint 1999-ben, Peter Schmeichel visszavonulásakor. Akkor hat éven át kereste a megfelelő utódot, de olyan kapusok mondtak csődöt, mint Fabien Barthez, Massimo Taibi és Mark Bosnich.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!