Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője kritizálta az Angol Labdarúgó Szövetséget (FA), amely pénzbüntetéssel és felfüggesztett eltiltással sújtotta őt.

"A pénzbüntetésről azt gondolom, hogy szégyen, milyen világban élünk, az eltiltás pedig teljesen elképesztő. Boldog vagyok, hogy nem kapok elektronikus nyomkövetőt" - nyilatkozta új könyvének csütörtöki bemutatóján az edző, aki a legutóbbi bajnoki mérkőzés, a Southamptontól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után bírálta a játékvezetőt.

Mourinho szerint Robert Madley azért nem ítélt büntetőt, amikor Martin Stekelenburg a tizenhatoson belül buktatta Radamel Falcaót, mert félt.

Ezért a kijelentésért az FA 50 ezer font megfizetésére kötelezte és egymeccses eltiltással is büntette.

Utóbbit felfüggesztették, és csak akkor léptetik életbe, ha a portugál tréner egy éven belül ismét hasonló fegyelmi vétséget követ el.

Azért idáig nem mindig fajul Forrás: Origo

Mourinho folytatta az Arsenal edzője, Arsene Wenger elleni szócsatáját is, amikor arra utalt, kollégáját nem büntették meg, miután gyengének és naivnak nevezte Mike Dean játékvezetőt a Chelsea elleni, 2-0-s Arsenal-vereséget követően, illetve korábban, 2014 októberében sem szankcionálták, amikor a pálya szélén meglökte őt. "Én azt mondtam, hogy a bíró félt, ez 50 ezer fontba kerül.

- jegyezte meg Mourinho.

Az 52 éves vezetőedző arról is beszélt: valószínűleg nem jelenlegi klubjánál fejezi be a karrierjét. "Megkockáztatom, hogy van még nagyjából 15 évem a pályán, de nem hiszem, hogy ezt az időszakot végig a Chelsea-nél tölthetem. Pedig jó lenne, de a modern futball ezt nem teszi lehetővé" - vélekedett. A címvédő Chelsea rendkívül gyengén kezdte az új idényt, nyolc forduló után mindössze a 16. helyen áll a tabellán. A londoniak szombaton az Aston Villát fogadják.