Vágólapra másolva!
Rafael Benítezt felidegesítette, Javier Aguirre állását pedig megmentette Simao Sabrosa 83. percben szerzett gólja, amellyel az Atlético Madrid döntetlenre hozta a Liverpool elleni meccset a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A Barcelona nemcsak százszázalékos mérlegét őrizte meg, de a BL idegenbeli gólrekordját is beállította az FC Basel vendégeként. Megtorpant viszont a kolozsvári CFR, amely a Girondins Bordeaux ellen első vereségét szenvedte el a sorozatban.

A Liverpool az Atlético Madrid ellen vendégként is uralta a mérkőzés nagy részét, s egészen a 83. percig nyerésre állt, a végén mégis be kellett érnie a döntetlennel a labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti fordulójában. A csoportszakasz harmadik körében rendezett madridi összecsapás után érthető csalódottsággal nyilatkozott az angol alakulat spanyol mestere, Rafael Benítez, aki szerint az első félidőt teljes mértékben uralták, s a második játékrészben is akadtak hasonló momentumok. "Ha a meccs előtt azt mondják nekem, hogy a harmadik játéknapot követően hétpontosak leszünk, beleegyeztem volna, de így, hogy már győztesnek érezhettük magunkat, úgy vélem: elvesztettünk két pontot."

A találkozót követő sajtótájékoztatón a vezetőedző fizikai problémákkal magyarázta, hogy három alapemberét - Robbie Keane-t, Xabi Alonsót és Steven Gerrardot - is lecserélte, kitért viszont az érdemi válasz elől, hogy mért nem játszott az együttes legnagyobb sztárja, a honfitárs Fernando Torres, akiről csak ennyit jegyzett meg az újságírók érdeklődésére: "nem volt bevethető".

Annál elégedettebb volt Javier Aguirre, a hazaiak mexikói szakvezetője, akinek legalább döntetlenre volt szüksége ahhoz, hogy ne menesszék azonnali hatállyal csapata huzamos ideje tartó eredménytelensége miatt. Kérdés, hogy az egy pont mennyi időre mentette meg, mellette szólhat, hogy a második félidőben már az ő akaratuk érvényesült a pályán.

"A szünetben megbeszéltük a dolgot a fiúkkal és abban maradtunk, hogy nem kaphatunk ki megint idehaza. A határozottabb, hittel teli játékunk a második félidőben meghozta gyümölcsét" - így a vezetőedző, aki ha a spanyol bajnokságban botladozik is csapatával (egymás után háromszor kaptak ki), a BL-ben komoly esélyük maradt a továbbjutásra.