Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Figót éppolyan hamar szívükbe
zárták a madridi drukkerek, ahogy
Barcelonában meggyűlölték

A lap szerint "a Figóhoz közel állók" állítják: akarata ellenére hagyta ott a Barcelonát, mert minden vágya az volt, hogy ott maradhasson és ott szerezzen magának további elismerést.

Jorge Valdano, a Real Madrid sportigazgatója épp az ellenkezőjét hangoztatja: "Ha egy játékos átigazol egyik klubból a másikba, annak mindig köze van személyes érzelmekhez is: Figót a szeretet és az érdeklődés hiánya hozta el Barcelonából."

A portugál játékmester 1995 és 1999 között volt a Barcelona játékosa, évi 400 millió pezetás fizetésért (Rivaldo ezzel szemben 500 milliót, a ritkán játszó Litmanen 700 milliót keresett; 1 peseta = 1,6 forint). 1999 júniusában a Lazio évi 800 milliós szerződést ajánlott neki, ekkor fizetésemelést kért a Barcelonától. Állítólag háromszor beszélt a vezetőkkel, s háromszor jelentette be, hogy amennyiben nem kap több pénzt, akkor elmegy. Kétszer az előző elnök, Josep Lluís Núnez elutasította Figo kérését, harmadszor a helyette megválasztott Joan Gaspart ajánlott minimális pluszt neki.

Ezt a pillanatot használta ki a Real Madrid akkori elnökjelöltje, Florentino Pérez, aki évi egymilliárdos szerződéssel kecsegtette, öt észtendőre. José Veiga, Figo menedzsere aláírt egy megállapodást, amit eredetileg csak arra akart felhasználni, hogy a Barcelonát revolverezze. Csakhogy a madridi elnökválasztást előbbre hozták, és Pérez éppen a Figóval kapcsolatos ígéretének köszönhetően szerezte meg a győzelmet.

A Barcelona szóvivője, Gabriel Massfurrolls is úgy nyilatkozott az El Paísnak, hogy Figo anyagi okokból szerződött Madridba.

(MTI)

Ajánló:

A spanyol lap "digitális" kiadása