Vágólapra másolva!
Az előző szezonban a hamis útlevelek miatti botrányok szinte teljes Európát megrázták, az eset miatt Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban is kétségessé vált a bajnokság kimenetele. Anglia valahogy kimaradt a szórásból, de lehet, hogy ez csak mostanáig tartott, mert kiderült, hogy a Newcastle Untied perui középpályása, Nolberto Solano papírjai körül sincsen minden rendben.

A dél-amerikai futballista görög útlevéllel rendelkezik, amelyre szerinte azért jogosult, mert a nagymamája Hellászból származik. A brit hatóságok azonban nem olyan biztosak ebben. Nyomozást indítottak el az ügyben, amely a vége felé jár, és úgy tűnik, hogy Solanót bíróság elé is állítják.

Nem ő lesz az egyetlen ilyen játékos Angliában, mert az Arsenal litván futballistája, Tomas Danilevicius is hasonló cipőben jár. Neki szintén görög útlevele van, amely azonban nem biztos, hogy eredeti. Az Ágyúsokat persze nem rázta meg olyan nagyon az ügy, mert a litván támadó eddig csak három meccsen lépett pályára az Arsenal színeiben, és tavaly kölcsön is adták őt a skót Kilmarnocknak.

Solano esete miatt viszont főhet a Newcastle United edzőjének, Bobby Robsonnak a feje, mivel a futballista alapember a Szarkáknál, és hiányát alaposan megérezné a csapat.

Korábban:

Olaszország, útlevél-ellenőrzés!