Vágólapra másolva!
A spanyol támadó, Alfonso minden bizonnyal alaposan megbánta, hogy tavaly nyáron az FC Barcelonába igazolt. A válogatott labdarúgó, aki a tavalyi Európa-bajnokságon az emlékezetes spanyol-jugoszláv találkozó utolsó gólját szerezte, alig lépett pályára a katalánoknál, és jelenleg csapatot keres magának, mivel a Barcában továbbra sem tartanak igényt rá.

A tavalyi Eb egyik hősére
senkinek sincs szüksége

Korábban szóba került, hogy a másodosztályú Atlético Madridba szerződik, de a fővárosiak végül is elálltak vételi szándékuktól, feltehetőleg azért, mert a szurkolók nem szívesen fogadtak volna egy olyan játékost, aki korábban a Real Madridban is szerepelt. A Barca ezt követően egykori klubjának, az élvonalba frissen visszakerült Real Betisnek ajánlotta fel a csatárt, ám a sevillaiak elnöke, Manuel Ruíz Lopera nem kért az üzletből. Az ok - legalábbis a presidente szerint - itt is a drukkerek magatartása volt. Lopera szerint ugyanis a Betis rajongói nem bocsátották meg egykori kedvencüknek, hogy a kiesés után cserbenhagyta őket.

"Alfonso remek futballista, de a szurkolók azzal fenyegettek, hogy ha leigazoljuk, akkor széttépik a bérletüket, és a klub így milliókat veszítene" - állította az elnök. Alfonso szerint ebből egy szó sem igaz, hiszen ő mindig is jó kapcsolatban volt a Betis fanatikusaival, így egész egyszerűen csak hazugságnak titulálta Lopera nyilatkozatát. Az elnök azonban továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, mely szerint több drukker is megállította őt az utcán, arra kérve: nehogy visszahozza Alfonsót.