Vágólapra másolva!
A Barcelona futballcsapata jövő szerdán Krakkóban, a helyi Wislával játszik Bajnokok Ligája-selejtezőt. A találkozóról minden valószínűség szerint hiányozni fog a katalán sztárgárda két legfényesebb csillaga, a brazil Rivaldo és az argentin Javier Saviola.

Rivaldót Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány rendelte haza, mert számít rá a csütörtöki, Panama elleni barátságos mérkőzésen, melyet Curitibában rendeznek. Ami Saviolát illeti, a 19 éves csatárnak súlyos beteg az édesapja, és ezért kellett tegnap hazautaznia Buenos Airesbe. Carles Rexach, a Barca szakvezetője ennek ellenére bízik benne, hogy újdonsült csatárcsillaguk még időben megérkezik Krakkóba - feltéve, ha javul a papa állapota.

"A Barcelonának még Rivaldo és Saviola nélkül is tovább kell jutnia a Wisla ellen" - tette hozzá Rexach. Saviola egyébként az előkészületi meccseken remek kettőst alkotott Kluiverttel, ketten együtt három meccsen 12 gólt szereztek.

Eközben a Real Madrid, a spanyol bajnoki cím védője megérkezett Kairóba, ahol a legjobbnak tartott afrikai klubcsapattal, az egyiptomi El Ahlyval játszik bemutató mérkőzést szombaton. A nyolcszoros BEK-győztest példátlan biztonsági rendszabályok övezik, a vendéglátók ugyanis tartanak az iszlám fanatikusok esetleges támadásától.

Ch. Gáll András

SZTÁR Sport

Korábban:

Rivaldo fellázadt