Vágólapra másolva!
Ahogy az várható volt, a Grúzia elleni szombati vereség óta a szurkolók alig vesznek jegyet a holnapi Magyarország-Románia labdarúgó-világbajnoki selejtezőre. Eddig 4 ezer belépő kelt el elővételben, ezeket azonban még a grúziai meccs előtt vásárolták meg a drukkerek. Vasárnap 49, hétfőn a zárás előtt két órával 80 jegy talált gazdára.

Az MLSZ ennek ellenére nem tervezi, hogy a diákokat ingyen engedje be a meccsre. A szövetségben ezt azzal indokolták, hogy a vb-selejtezőkre vonatkozó szabályok meghatározzák, hány nézőt lehet ingyen beengedni a stadionba. Ebben a kedvezményben csak a díszvendégek, illetve a tiszteletjegyesek részesülhetnek.

A román csapat tegnap délben érkezett meg Budapestre. A játékosok és a kísérők a ferihegyi leszállást követően szállodájukba siettek, ahonnan az esti edzésig ki sem merészkedtek. A 21 fős román keret minden tagja egészséges, játékra kész, így Filipescu és Adrian Ilie is, akikkel az elmúlt napokban kisebb gondok voltak.

Gheorghe Hagi szövetségi kapitány szavaival élve a román válogatottnak az a célja, hogy végleg válságba döntse a magyar labdarúgást. A másik feladatot, a pótselejtezőt érő második hely megszerzését a román sportsajtó már korábban is kész tényként könyvelte el, s ezt a meggyőződést végleg megerősítette a magyarok Grúzia elleni veresége. A lapok teljes egyetértésben intézték el a tbiliszi mérkőzést: a magyarok leszerepeltek, s csak kapusuknak, Király Gábornak köszönhetik, hogy megúszták a szégyent. Hagi az elutazás előtt tartott utolsó sajtóértekezletén igyekezett visszafogottan nyilatkozni:

- A magyarok veresége ugyan megnyugtató számunkra, de a nagy kényelmünk nehogy megbosszulja magát. Budapesten a győzelem több okból is kötelező: egyrészt meg kell védeni a címeres mez becsületét, másrészt köztudott, milyen hatalmas rivalizálás van a futball területén a két ország között.

Mi másban reménykedhetnénk, mint hogy ennek némi nyomát azért viszontlátjuk a Népstadionban is. Még akkor is, ha számunkra ez az egyetlen tét.

Korábban: