Vágólapra másolva!
A Liverpoolt irányító Gerard Houllier szívműtéte óvintézkedések megtételére ösztönözte az angliai labdarúgóedzők szövetségét (LMA). A szervezet azt szeretné elérni, hogy a szakemberek bizonyos időközönként kardiológiai teszteken vegyenek részt.

A kezdeményezésnek már van előzménye: fél évvel ezelőtt az LMA részvételével tíz trénerrel kezdtek ellenőrző programot. A rendszeres orvosi vizsgálatok segítségével igyekeztek javítani a szakemberek egészségi állapotán, az eredményeket folyamatosan elemzik. Ezt az akciót szeretnék a profi bajnokságokban érdekelt összes edzőre kiterjeszteni.

Még nem tudni, hogy az 54 éves Houllier felépülése mennyi ideig tart. A francia szakembert a szombati Leeds United elleni 1-1-re végződött rangadó szünetében mellkasi fájdalmakkal szállították kórházba, ahol 11 órás operációt hajtottak rajta végre. A sikeredző esete nem egyedi a brit labdarúgásban. Jock Stein skót szövetségi kapitánynak 1985-ben a Wales elleni vb-selejtezőn volt végzetes szívrohama. Kenny Dalglish 1991-ben a Liverpooltól távozott szívpanaszok miatt, utódja, Graeme Souness egy évvel később kapott szívritmus-szabályozót. Joe Kinnear 1999-ben a Wimbledon egyik bajnokija előtt kapott - szerencsére nem súlyos - szívrohamot.

A sajtóban találgatások folytak arról, hogy ki lesz Houllier ideiglenes helyettese: a szigetországi újságok Kenny Dalglisht emlegették Houllier lehetséges utódjaként. Rick Parry, a Liverpool klubigazgatója tájékoztatta a klub döntéséről a nyilvánosságot: "Nagyon erős játékoskeretünk mellett a szakmai csapatot is igen felkészült emberek alkotják. Ezért nincs értelme annak, hogy átmeneti kinevezésekre kerüljön sor." Parry úgy véli, hogy a francia szakember visszatérésére még várni kell, bár állapota a körülményekhez képest gyorsan javul.

Korábban:

Houllier-t Thompson helyettesíti